пʼятниця, 26 лютого 2010 08:50

"Пред"явити претензії гравцям не можу" - Луческу

"Пред"явити претензії гравцям не можу" - Луческу

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу після матчу-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА спершу дав оцінку поєдинку, після чого відповів на питання журналістів.

- Складно коментувати гру, в якій ми подали 17 кутових, а суперник жодного, ми завдали 10 ударів у площину воріт, а вони лише один, ми 18 разів вдарили в бік воріт, вони знову один. Коли піднімаєшся на такий рівень, виступаєш у Лізі чемпіонів або в Лізі Європи та дієш неграмотно в якомусь епізоді, то це відразу карається.

Адже ми передбачали: єдиний варіант, який вони можуть використовувати, щоб забити, - це наш фол на фланзі, значить у свою штрафну ми наведемо високих суперників. Так і сталося.

Хочу сказати, що ми грали проти добре організованої команди. Видно, що вони виступають у сильному чемпіонаті, знають, як захищати той рахунок, який їм прийнятний для проходу.

Ще раз повторюся: коментувати гру дуже важко, і пред"явити претензії своїм гравцям не можу. За винятком хіба що Развана. Ми три дні говорили про те, щоб не фолити на флангах, і не приводити до штрафної високорослих гравців суперника. На жаль, ми це зробили і в Лондоні, і сьогодні. Був фол чи не був... Швидше за все, його не було. Замора знав, як спровокувати це порушення, і домігся свого. Шкода...

Я вірив, що наша команда могла грати у фіналі Ліги Європи. Я аналізував матчі "Фулхема" проти "Ліверпуля", "Челсі", "Манчестер Юнайтед", вони грали практично на рівних, когось обігравали... Ми ж мали повну перевагу над цією командою. Але не реалізували своєї переваги. При тій грі, що ми сьогодні показали, нам, напевно, потрібен був нападник типу Ібрагімовича, який зміг би завершувати всі моменти, які ми створювали.

Не знаю, кого ще можна відзначити в плані техніки, ведення гри і командних дій. Можливо, тільки "Барселону". Шкода, що нам доведеться чекати ще цілий рік. Думаю, цей сезон міг бути для нас теж гарним.

Коли я тренував бухарестське "Динамо", ми зустрічалися з "Андерлехтом". У них грали семеро голландців, їхній тренер де Мос - теж голландець. Хто були арбітри? Теж голландці. За всю мою кар"єру мені жодного разу не попався румунський рефері. Дивно, хто призначає арбітра норвежця обслуговувати матч команди, в якій три норвежця? Вони вийшли на поле, обнімаються, розмовляють...

Нам не попадався суддя ні чех, ні хорват, ні поляк. Мені дуже не сподобалося, як арбітри трактували гру і сьогодні, і в Лондоні. Я не кажу, що суддя вплинув на кінцевий результат матчу. Просто констатую факт, який помітив.

- Містер Луческу, "Шахтар" купує якісних півзахисників. Дуглас Коста - тому приклад. Дивлячись на гру команди, здається, що в нападі окрім Луїса Адріано інших варіантів немає. Він може зіграти добре, а може - як цього разу. Чи не вважаєте, що варто купити форварда, який би відповідав рівню півзахисників?

- Ви маєте рацію, і мені важко відповісти на це питання. Купувати нападника-іноземця зараз немає сенсу: адже якщо в наступному році буде ліміт на п"ять футболістів, то доведеться шукати якесь місце для українського. Я давно чекаю, що Гладкий покаже той рівень, який нам потрібен. На жаль, сьогодні я його ставив крайнім нападником, а він сховався кудись на лівий фланг, і його практично не було видно. Таке відчуття, що він пішов із центральної зони, де б"ють, де нав"язують боротьбу, де велика агресія, кудись на фланг, де всього цього немає.

А що стосується наших придбань, того ж Дугласа, Тейшейри, які насправді гравці високого рівня... Багато бразильців уже давно в команді. Напевно, вони замислюються над тим, щоб піти, і потрібно, щоб ми були готові до цього. Стиль гри мінятися не буде. Він досить видовищний і приємний для всіх. Так що змінювати нічого не хотілося б. А ваше питання відповідає дійсності. Сьогодні три гравці, імена яких я не буду називати, зіграли слабо, на низькому рівні.

ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Пред"явити претензії гравцям не можу" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі