пʼятниця, 26 лютого 2010 14:30

"Портсмут" оголосив про своє банкрутство

"Портсмут" оголосив про своє банкрутство

Англійський футбольний клуб "Портсмут" став у п"ятницю першим клубом Прем"єр-ліги в історії, що оголосив про своє банкрутство, повідомляє британський телеканал Sky News.

Клуб, який змінив за останній рік чотирьох власників, має 70 мільйонів фунтів боргів і заборгував 12 мільйонів фунтів податковій службі Її Величності.

Відчайдушні пошуки нового інвестора, готового взяти на себе виплати по боргах, не привели до успіху, і тепер фінансові справи клубу передані у відання тимчасової адміністрації.

Згідно з правилами Прем"єр-ліги, при банкрутстві клуб позбавляється дев"яти очок у розіграші англійського чемпіонату. В даний час "Портсмут", вже займає останній, 20-ий, рядок у таблиці Прем"єр-ліги, має в активі всього 16 очок, і в разі зняття дев"яти з них він виявиться стовідсотковим кандидатом на виліт з елітного дивізіону за підсумками сезону-2009/10.

Керівництво клубу вже попередило про "важкі часи", які настають для 600 співробітників "Портсмута", а тренер команди, екс-наставник збірної Англії ізраїльтянин Авраам Грант заявив, що "дуже засмучений" подібним розвитком подій.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «"Портсмут" оголосив про своє банкрутство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі