неділя, 28 лютого 2010 12:23

"Перший матч року не повинен був виглядати по-іншому" - Газзаєв

"Перший матч року не повинен був виглядати по-іншому" - Газзаєв

Валерій Газзаєв, головний тренер "Динамо", прокоментував перемогу над криворізьким "Кривбасом":

- Сьогодні для нас було дуже важливо виграти. На жаль, вийшла трохи нервова гра. Реалізація сьогодні була не найкраща, звідси й нервова кінцівка матчу. Через помилки на останніх хвилинах "Кривбас" цілком міг відігратися, але в цілому, маючи величезну перевагу, необхідно її реалізовувати. Це завжди позначається на результаті.

Нещодавно ми разом дивилися матч за участю "Шахтаря", який за вагомої переваги не реалізував свої моменти і вилетів з Ліги Європи. У будь-якій грі, особливо коли маєш таку значну перевагу, реалізація - це очки.

В принципі, я вважаю, що перший матч року і не повинен був виглядати по-іншому. Всі команди проводили передсезонну підготовку, тривалий час не були вдома, і сьогодні кожен з футболістів намагався максимально проявити свої можливості - звідси й вийшла така гра. Сьогодні ми виграли - і я дуже задоволений цим.

- У другому таймі, ще до забитого м"яча, ви замінили двох гравців атакуючої лінії...

- На лівому фланзі дуже активно діяв Маграо, який також може грати і в лінії атаки. Тому, вважаю, заміна була дуже правильною - була і напруга, і потенційно гольову передачу бразилець зробив на Мілевського. Що стосується Нінковича, то ми посилили центральну зону. Ель Каддурі, Несмачний і Вукоєвич цементували центр поля, адже залишилося зовсім небагато часу.

- Заміна Кравця не пов"язана з травмою?

- Ні, Артем просто трохи випадав з гри, тому, природно, ми висунули в передню лінію Мілевського.

- Як пройшов для команди останній збір?

- У нас були ідеальні умови для підготовки - як в Ізраїлі, так і в Португалії з Іспанією. Команда дуже багато працювала, були хороші спаринг-партнери. На щастя, майже обійшлися без травм, за винятком Хачеріді, який в останні дні збору в Португалії отримав невелику травму. Вже вчора, пропустивши 12 днів, Женя займався разом з нами в загальній групі, і до наступного матчу буде абсолютно готовий. Ще Гіоане, який отримав важку травму гомілковостопного суглоба, пропустив практично всі збори. Прилетівши з Іспанії, команда відразу ж заїхала на базу, і сьогодні ми надали хлопцям можливість побути з сім"ями.

На мій погляд, збір пройшов дуже добре. Хлопці займалися досить організовано, дуже старалися, і я був тільки радий цьому. Провели ряд контрольних матчів, в яких дали можливість зіграти практично всім футболістам. Відзначу нашу молодь, особливо Влада Калитвинцева, який дуже непогано себе проявив. Втім, він тільки робить свої перші кроки у великому футболі. Дуже непогано виглядали Гармаш з Петровим. Загалом, процес зростання, на мій погляд, дуже продуктивний, і жодних проблем із підготовкою у нас не виникло.

Також у нас в команді новий футболіст - вчора-сьогодні контракт із клубом підписав бразильський захисник "Інтернаціоналя" Даніло да Сілва. Досить високий хлопець, зростом 186 см, з високою швидкістю, на мій погляд, досить добре веде оборонні дії, активно діє в атаці.

- У зв"язку з новим придбанням, яка подальша доля Бетао і Єрьоменко?

- У нас достатньо футболістів, які можуть діяти на різних позиціях. Навесні ми проведемо 14 ігор, тому сьогодні ми не можемо мати в своєму розпорядженні лише 11 гравців стартового складу. Це неправильно. Думаю, вже в наступному матчі будуть якісь зміни. Кожен гравець повинен прагнути і виправдовувати своє місце в стартовому складі.

Що стосується Єрьоменко, то ми його не від доброго життя ставили на правий фланг захисту. Я вдячний Ромі за те, що він грав, як міг, на цій позиції і приносив користь команді. Основна ж його позиція - це центральний півзахисник.

- Вам сподобалась гра "Шахтаря" у Лізі Європи?

- В цілому "Шахтар" провів дуже гарний матч, мав значну перевагу. Але, як то кажуть, гра забувається, а результат залишається в історії. Те ж саме було сьогодні й у нас, адже і Шевченко, і Мілевський, і Ярмоленко повинні були кожен по два м"ячі забивати.

ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Перший матч року не повинен був виглядати по-іншому" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі