субота, 04 вересня 2010 17:52

"Ноги провалювалися по щиколотки" - капітан збірної України (U-21)

"Ноги провалювалися по щиколотки" - капітан збірної України (U-21)

Молодіжна збірна України зіграла внічию з французькими однолітками (2:2) у відбірному матчі на чемпіонат Європи 2011 року. Підопічні Павла Яковенка набрали 15 очок, стільки ж у бельгійців, у французів на три менше.

Навіть за умови поразки від словенців у заключному матчі, наша команда матиме перевагу в особистих зустрічах з суперниками, тож її вже можна привітати з перемогою в групі та путівкою до плей-офф.

Нагадаємо, в українців голами відзначилися два захисники – Богдан Бутко і Ярослав Ракицький (з пенальті).

"Хай хоч голкіпер забиває. Головне, щоб команда перемагала, - каже після матчу капітан збірної України Тарас Степаненко. - У першому таймі ми також могли забивати, але трохи не пощастило. Одного разу м"яч потрапив у перекладину, а ще ми ніяк не могли потрапити у ворота. У другому таймі провели два м"ячі, могли забити ще більше. Прикро, що не втримали перемоги. Такі голи не можна пропускати".

Матч пройшов на "Оболонь Арені". До кінця поєдинку газон більше нагадував город.

"Якщо чесно, то поле було дуже важким і в"язким. На стадіоні слабкий дренаж. Пройшов дощ і ноги грузли. В деяких місцях, особливо на правій половині поля у правій четверті ноги взагалі провалювалися по щиколотки, відштовхуватися від поля було неможливо. Було важко грати, особливо захисникам. Коли йшли довгі передачі на нападаючого, то їм було важко з ним боротися, адже потрібно відштовхуватися. Робити це було неможливо, оскільки газон пливе. Якість передач, швидкість також постраждали через погане поле."

У першому таймі Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко помінялися флангами.

"Установка тренера була така: один грає справа, інший зліва. У клубі Жека грає з лівого боку, йому там зручніше підлаштовувати м"яч під праву ногу. У сучасному футболі – це нормальне явище, коли вінгери міняються флангами. Для суперника це також складний тактичний хід."

Перед матчем з Україною французи істотно змінили склад.

"Спочатку ми готувались до того складу, який грав з Бельгією. Коли дізналися, кого тренер викликав на матч проти нам, то наша наукова групу знайшла інформацію на цих футболістів. Про кожного гравця ми практично все знали. Ми кожну команду розглядаємо детально. Немає значення чи це Мальта чи Франція. Деталей не буває."

Незважаючи на сприятливий результат і футболісти, і Павло Яковенко трималися стримано і холоднокровно.

"Павло Олександрович хвилювався до гри і під час матчу і навіть хвилюється зараз. Футболісти стомилися, адже віддали всі сили. Тепер нам залишилось просто обіграти Словенію. В суботу буде відновлення. Попросимо, щоб нас відпустили в місто. Ми живемо на базі, вона дуже хороша, але інколи хочеться відволіктися від футболу і відпочити, подивитися місто."

Під час матчу арбітр зустрічі зробив паузу і попередив, що зупинить гру, якщо не припиняться расистські вигуки.

"Коли люди на трибунах кричать "Дай банан" - це не красиво. Такого не потрібно робити. Я не розумію такого. Всі ми люди і однакові перед Богом. Я закликаю вболівальників, щоб вони такого більше не повторяли. Кожна людина заслуговує на повагу."

На черзі у збірної України матч зі Словенією (7 вересня, стадіон "Оболонь Арена") і стикові матчі за вихід у фінальну частину ЧЄ-2011. Також команда Павла Яковенка має шанс вибороти путівку на Олімпіаду-2012.

"Чи звучить Тарас Степаненко – капітан Олімпійської збірної України? Не знаю, для мене головне, щоб вийшла команда, а я – член команди. До Олімпіади ще далека дорога, не будемо загадувати наперед. Спочатку потрібно потрапити в Данію на фінальну частину ЧЄ-2011."

Нагадаємо, сьогодні національна збірна України зіграє товариський матч проти Польщі у Лодзі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Ноги провалювалися по щиколотки" - капітан збірної України (U-21)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі