четвер, 18 лютого 2010 15:46

"Ніякого конфлікту з Маркевичем немає і бути не може" - Суркіс

"Ніякого конфлікту з Маркевичем немає і бути не може" - Суркіс

Президент ФФУ Григорій Суркіс прокоментував актуальні інтерв"ю Мирона Маркевича і Ріната Ахметова.

"По-перше, я щиро співчуваю Мирону Богдановичу і всьому новому тренерському штабу збірної у зв"язку з тим, що морально-психологічний клімат навколо головної команди країни дійсно залишає бажати кращого. Мені близькі і зрозумілі емоції людини, яка зіткнулася з цією проблемою, очевидно, вперше . В той же час, кожен з нас повинен усвідомлювати і об"єктивну реальність розвитку інформаційного простору, часом агресивного і безвідповідального, в тому числі, і по відношенню до першоджерел.

Таку знервовану, а часто і скандальну атмосферу створюють, як правило, представники деяких ЗМІ, подаючи свої інтерпретації у некоректній і непрофесійній формі. У гонитві за сенсаціями вони виривають з контексту окремі фрази, повністю або частково спотворюючи зміст коментарів своїх співрозмовників.

Яскравий тому приклад - моє недавнє інтерв"ю румунським журналістам після жеребкування Євро-2012 у Варшаві. Відповідаючи на їх питання про те, якими міркуваннями я керувався в неформальній дискусії, кажучи, що Мірча Луческу - найкраща кандидатура на посаду головного тренера української збірної, я акцентував увагу на ретроспективі цього питання. Мені і в голову не могло прийти, що хтось спробує маніпулювати моїми вчорашніми аргументами стосовно до контексту сьогоднішнього дня.

Тому, очевидно, і з"явилася настільки емоційна реакція Мирона Маркевича на тему, яка, насправді, втратила свою актуальність ще 1 лютого після солідарного рішення практично абсолютної більшості членів Виконкому ФФУ. Мені імпонує таке загострене почуття справедливості, властиве, як правило, гіпервідповідальним людям, до числа яких, без сумніву, належить новий наставник національної збірної. Я вважаю, що надалі ми спільними зусиллями спробуємо звести до мінімуму вплив зовнішніх морально-психологічних факторів, які заважають злагодженій роботі тренерського штабу та керівництва федерації з вирішення стратегічних завдань, поставлених перед збірною командою країни.

Таким чином, ніякого конфлікту немає і бути не може - йде робочий процес з неминучими труднощами, які, на жаль, часто викликаються свідомими провокаціями. Впораємося, не вперше.

Ну а щодо форми, в яку певні представники інформаційного простору виливають свої репліки і цінні думки ... Нехай це залишиться на їх розумі, честі, совісті, а також освіті, вихованні та внутрішній культурі", - підсумував керівник ФФУ.

За матеріалами ТСН, Football.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Ніякого конфлікту з Маркевичем немає і бути не може" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі