вівторок, 18 грудня 2007 08:45

"Ні в одному клубі світу не розкидаються людьми як в "Локомотиві"

"Ні в одному клубі світу не розкидаються людьми як в "Локомотиві"
Колишній голкіпер московського "Локомотива" і збірної Росії Сергій Овчинников обговорив з керівництвом київського "Динамо" останні деталі свого контракту і круг обов"язків, про що і розповів прихильникам футболу.

- Сергій, коли плануєте перебратися до Києва?
- Після нового року. Сьомого або восьмого січня приступаю до роботи. У команди зараз перерва між колами. Та і у мене поки відпустка. Проведу її в Ризі.

- З житлом питання вирішили?
- Клуб надасть мені квартиру. З варіантами визначуся трохи пізніше.

- Як пройшли переговори з новим керівництвом?
- Добре. До Києва відлітав на два дні, разом з Юрієм Павловичем. Спілкувалися з президентом - Ігорем Суркісом. Він, звичайно, справив на мене враження - і як людина, і як професіонал в роботі. Для нього "Динамо" - це все, навіть більш ніж життя.

- На який термін розрахований ваш контракт з киянами?
- Як і у Сьоміна - на два з половиною роки. Угоду поки не підписав, оскільки не улагодив питання з "Локомотивом". Спочатку потрібно звільнитися, а потім вже можу укладати контракт з новим клубом.

- Стадіон і базу оглянули?
- Так. Все оглянув. Тренувальна база "Конча-Заспа" знаходиться кілометрах в семи від міста. Рівень, звичайно, високий. У Москві поки немає таких умов для футболістів ні на одній базі. Стадіон "Динамо" теж дуже красивий, сучасний.

- У вас буде там свій кабінет?
- Ні. Зате на базі мені вже виділили кімнату. У мене 509-й номер, у Юрія Павловича - 609-й(сміється). Отже будемо майже сусідами.

- Як Юрій Павлович відноситься до того, що не всі уболівальники "Динамо" сприйняли його прихід в команду із захопленням?
- А він відразу висловився із цього приводу. Це нормальне явище. Сьомін розуміє, що поки його нема за що любити. Добитися визнання уболівальників можна тільки справами і результатом. Сьомін готовий багато працювати. А я йому в цьому допомагатиму.

- У чому полягатимуть ваші обов"язки?
- Обов"язки помічника тренера завжди однакові - допомога головному тренерові. Інша справа, що Сьомін вперше мене розглядає в цій якості. Тому оцінюватиме мою роботу по-своєму.

- Але за результат ви відповідатимете разом?
- Хочу сказати, що "Динамо" дуже цінує спадкоємність. І я дуже вітаю цей підхід. Номінально першим помічником Сьоміна буде Олег Лужний. Він дуже багато зробив для клубу. Проте фактичного ділення на першого-другого не буде. Ми разом готуватимемо команду до поєдинків, які залишились у чемпіонаті та Кубку України. Разом розділимо і відповідальність за результат.

- Чи будете ви брати участь в обговоренні новачків команди або проглядати їх?
- Взагалі це прерогатива президента і головного тренера. Ми, звичайно, обговорювали це питання. Можливо, моя думка по тому або іншому гравцеві прийматиметься до уваги. Якщо потрібно, виїжджатиму на матчі для перегляду футболістів.

- Плани надходження у ВШТ поки відкладаються?
- Я вже поступив у ВШТ. Десятого січня повинен піти на навчання. Поки не знаю, як це здійснюватиму. Але у будь-якому випадку закінчу курси.

- Як віднеслося керівництво "Локомотива" до вашого рішення піти?
- Завтра мені належить з ним поговорити. Ми не так давно обговорювали моє майбутнє з президентом, і Микола Олексійович сказав, що якщо надійде гідна пропозиція по роботі, він мене відпустить.

- Чи можливе ваше повернення в "Локо" в майбутньому?
- Ну а чому ні? Ліпатов же не вік собі в "Локо" відмірив. Можливо, прийдуть люди, які захочуть повернути ту ауру команди, що була раніше. Адже ні в одному клубі Європи не розкидаються людьми так, як зараз в "Локо". Земля, як відомо, кругла. Коли-небудь обернеться і в мою сторону. А мені двох шансів не треба.

Джерело: www.championat.ru
Зараз ви читаєте новину «"Ні в одному клубі світу не розкидаються людьми як в "Локомотиві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі