понеділок, 11 жовтня 2010 14:56

"Ми не будемо милуватися Бразилією" - Калитвинцев

"Ми не будемо милуватися Бразилією" - Калитвинцев
Керманич національної команди України Юрій Калитвинцев зустрівся з журналістами напередодні контрольного матчу зі збірною Бразилією. Разом із наставником у прес-конференції взяв участь Анатолій Тимощук, для якого найближча гра може стати сотою, проведеною у синьо-жовтій футболці.

Виконувач обов'язків головного тренера означив завдання, поставлене ним перед гравцями: "Слід прагнути грати у комбінаційний футбол, при цьому не забуваючи про результат. Звісно, це важко втілити у життя, оскільки нам досі не вдається провести одним складом бодай два матчі. З іншого боку, така ситуація дає можливість експериментувати. Як я вже казав, 2010-ий ? це рік експериментів. А надалі необхідно якомога швидше визначитися з кістяком команди. Зрештою, вже зараз він приблизно проглядається.

Калитвинцев відзначив цікавий аспект матчу з однією з найсильніших збірних світу, що полягає у тесті на психологічну стійкість: "Якщо ми побачимо, що хтось із гравців зламався перед суперником, то постане велике запитання щодо подальшого потрапляння до збірної. Бо у фінальній частині Євро-2012 ми не будемо грати зі слабкими командами. І якщо хлопці психологічно зламаються, то їм доведеться дуже сильно працювати в клубах, аби довести, що вони готові зіграти на Євро".

Віддавши належне майстерності бразильських гравців, наставник української національної команди наголосив, що виконанням "пентакампеонів" під час зустрічі зі своїми підопічними насолоджуватися не планує: "Ми не будемо милуватися Бразилією. Ми знаємо, що ці хлопці люблять і вміють грати у футбол. Але так само ми пам'ятаємо, що вони грають тоді, коли їм дозволяють це робити. Я впевнений, що наші хлопці якраз не дадуть південно-американцям зіграти. Тому через призму найближчого матчу хотілося б подивитися на виконання наших гравців і помилуватися ними".

Юрій Калитвинцев розповів про те, як гравці національної команди вболівали за колег з молодіжної збірної: "Ви не уявляєте, як ми вчора на базі раділи й кричали, коли наші забивали голландцям. Ми дуже хочемо, щоби хлопці вийшли на Євро-2011. Для національної команди такий підсумок створить труднощі, але немає проблем: хай краще "молодіжка" виходить і на чемпіонат Європи, і на Олімпіаду. Це стане для молодих гравців надбанням міжнародного досвіду, який в майбутньому, сподіваюсь, допоможе і збірній України".

Анатолія Тимощука представники мас-медіа розпитували про відчуття перед ювілейним сотим матчем за збірну. "Мене особисто такі події аж ніяк не відволікають, ? зауважив півзахисник, ? Це дуже приємні ювілеї, вони лише додають стимулу для досягнення результату. Гадаю, завтра ми покажемо, що приїхали сюди не просто так, а щоби перемогти".

На запитання журналістів щодо жартів з іншим ювіляром збірної Андрієм Шевченком, Тимощук відповів, що жартома попросив колегу пропустити гру з Канадою і одночасно зіграти соті поєдинки проти бразильців.

"Так, це мій сотий матч, - резюмував Анатолій, - але я не можу сказати, що цей факт для мене більш значущий, ніж сама гра. Кожна гра за збірну ? це новий виклик. Завжди цікаво грати у національній команді. Відтак завтра не думатиму, що цей мій сотий матч за Україну, всі думки будуть про гру".

Юрій Калитвинцев повідомив журналістам, що Андрій Шевченко не зможе зіграти з бразильцями через ушкодження: "Андрій не готовий на всі сто відсотків, а оскільки це так, то немає сенсу використовувати його. Справа в тім, що у матчі з канадцями Шевченко отримав невелику мікротравму і ми вирішили його поберегти".

Пряма трансляція матчу Україна - Бразилія почнеться на телеканалі "Інтер" о 21:30.
За матеріалами ФФУ
Зараз ви читаєте новину «"Ми не будемо милуватися Бразилією" - Калитвинцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі