вівторок, 26 лютого 2008 20:22

"Хімік" припиняє боротьбу за Єврокубок ФІБА

"Хімік" припиняє боротьбу за Єврокубок ФІБА
Сьогодні відбувся матч-відповідь 1/4 фіналу Еврокубка ФІБА між южненським "Хіміком" і кіпрським АЕЛом, який знову закінчився поразкою українського клубу.

У першій чверті кіпріоти виглядали зібранішими і впевненішими, і вже на другій хвилині вийшли вперед, довівши перевагу  до середини десятихвилинки до 10 пунктів.  За рахунку 5:14  тренер южненців взяв тайм-аут. У Олександра Джуріча була можливість  скоротити розрив з лінії штрафних, але обидва м"яча центрового "Хіміка" не досягли цілі. Не клеїлася гра і в інших компонентах. Чакіч реалізує двохочковий кидок, і рахунок стає 7:23. Але істотних змін на майданчику так і не відбулося: до першої перерви перевага гостей становила 19 пунктів.

Вже на старті другої чверті "Хімік" набирає 4 очки (Фамутімі, Агафонов), пропустивши "трійку" Вудворда. Він же став автором наступних трьох очок у гостей (два з фолом). У наступній атаці Олу Фамутімі  реалізував триочковий. Чарльз Бартон тут же відреагував тайм-аутом на прорив, який намітився у господарів поля.  Якийсь час команди демонстрували відносно рівну гру, але гості пустили в хід  "важку артилерію", і два  підряд дальніх кидка (Рендл і Заворуєв) досягають цілі. Відповіддю "Хіміка" стала "трійка" Келлі, вдало пробив штрафні Агафонов, і змусив помилитися  Рендла Фамутімі, який захищався проти нього. В результаті перевага кіпрського клубу скоротилася з 20 до 15 пунктів.  Тренер гостей знов бере  хвилину. І на велику перерву команди розходяться за рахунку 32:51.           

За дві з половиною хвилини третьої чверті команди набрали по 2 очки, за 5 фолів сів Андрій Корочкін.  Проте, до середини чверті южненці перегравали опонентів 10:4, але після тайм-ауту кіпрська команда повернула свої позиції відігравши наступні 4 хвилини 8:2. За півтори хвилини до закінчення третього періоду матчу рахунок на табло був 46:67.  У цей момент господарі застосували  зонний захист, що дозволило зірвати дві атаки гостей і реалізувати дві своїх - плюс чотири очки, і рахунок 50:69 перед вирішальними 10 хвилинами матчу.     

Буквально за дві хвилини "Хімік" скорочує розрив в рахунку на 8 пунктів - на початку +2 Горан Чакіч, в наступних двох атаках - дві "трійки" Мажейка. Тренер гостей знову взяв хвилину.  Команда АЕЛ  робить  ривок 0:5, потім "Хімік" - 0:5.  Господарям по ходу чверті  двічі вдавалося наблизитися на відстань 10 пунктів від гостей, але подолати цю межу і переламати хід матчу так і не вдалося. Гра завершилася з рахунком 76:87. За результатом двох зустрічей з АЕЛом "Хімік" вибуває з боротьби за Єврокубок ФІБА.


БК "Хімік" (Южний, Україна) - АЕЛ (Лімассол, Кіпр) .

76:87 (12:31, 20:20, 18:18, 26:18)

Офіційний сайт БК "Хімік"

Зараз ви читаєте новину «"Хімік" припиняє боротьбу за Єврокубок ФІБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі