субота, 06 лютого 2010 11:54

"Готовий вже зараз стати громадянином України" - Едмар

"Готовий вже зараз стати громадянином України" - Едмар

Новоспечений тренер збірної України Мирон Маркевич заявив, що він непроти підсилити команду натуралізованими іноземними гравцями. У число тих, кого Маркевич хотів би бачити у збірній, виявився і бразильський нападаючий "Металіста" Едмар. В інтерв"ю Sport.ua футболіст розповів про те, як він сам ставиться до зміни громадянства і можливості грати за Україну.

- Едмаре, Мирон Маркевич сказав, що цілком можливо, Ви і Жажа Коельо приймете українське громадянство і виступатимете за національну команду України.

- Насправді, я вже давно подумую про зміну громадянства. Я вже сім років живу в Україні, одружений на українці, мій син народився тут. Я відчуваю себе комфортно. Більш того, багато моїх бразильських друзів говорять, що я змінився, став спокійнішим, тоді як бразильці - дуже темпераментні. Тому - так, звичайно, я був би дуже радий виступати за Україну, думаю, міг би допомогти збірній.

- Офіційно Вам вже пропонували змінити громадянство?

- Ні, зі мною із цього приводу ніхто не спілкувався. Але, проте, я сам дізнавався, що за Законодавством зможу офіційно стати громадянином України лише в 2011, коли виповниться 2 року, як я одружений на Тетяні.

- З Мироном Маркевичем розмовляли про можливість виступів за збірну?

- Особисто ми не обговорювали це питання. Але, знаю, що Мирон Богданович - мудра людина, і якщо він припускає можливість викликати мене в команду, він буде це робити. Звичайно, все залежатиме від моєї форми, від того, наскільки саме я буду корисний команді. Зі свого боку, я б прикладав всі зусилля, щоб мати можливість грати.

- Не боїтеся, що може повторитися історія Марко Девіча, якого останнім часом в національну команду не викликали?

- У кожного своя історія. У Марко трапився спад в грі, тому так вийшло. Є вірогідність, що він ще гратиме. Думаю, не можна боятися конкуренції, головне - доводити, що готовий допомогти команді і можеш це зробити.

- Ви розмовляли з Жажею Коельо, чи готовий він стати українцем?

- Спеціально ми не спілкувалися на цю тему з Жажею, але знаю, що він теж думає над цим питанням. Хоча ще нічого не вирішено, і для нього все може змінитися. Я ж готовий вже зараз стати громадянином України, але доведеться почекати до 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «"Готовий вже зараз стати громадянином України" - Едмар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі