середа, 10 червня 2009 14:21

"Це раніше Мальта всім по 5:0 програвала" - Зозуля

"Це раніше Мальта всім по 5:0 програвала" - Зозуля

У поєдинку кваліфікації чемпіонату Європи (U-21) Україна - Мальта (1:0) в стартовому складі вийшли три гравці "Динамо". І хоча відзначитися забитими м"ячами їм не вдалося, вагомий внесок в успіх своєї команди вони все ж таки зробили.

Андрій ЯРМОЛЕНКО, нападаючий:

- Ми знали, що команда Мальти організовано грає в обороні і, як правило, до першого забитого м"яча. Як тільки пропускають, відразу заспокоюються. Тому сьогодні перед нами стояло завдання швидко забити гол. Це зробити не вдалося, тому в другому таймі довелося важкувато.

- За ситуації, коли суперник всією командою обороняється, особливого значення набувають стандарти?

- Так, ми їх відпрацьовували на тренуваннях. Забили з штрафного, значить, не дарма це робили.

- Нашій збірній довелося грати першим номером, в цьому була складність?

- Думаю, ні. Я вважаю, легко грати, коли дві команди демонструють відкритий футбол. А коли одинадцять людей разом з масажистами і тренерами стоять в обороні, забити гол дуже важко.

Микола МОРОЗЮК, півзахисник:

- Наш суперник зосередився на обороні і був націлений тільки на контратаки. Ми ж грали в п"ять півзахисників, а в першому таймі яскраво вираженим нападаючим був Ярмоленко. Головне, що перемогли в стартовій грі, всі задоволені.

- Перед матчем Павло Яковенко говорив, що найскладніше буде перебудувати футболістів з клубних змагань на роботу в збірній. За час збору це вдалося зробити?

- Думаю, так. З 30-го травня, коли зібралася наша збірна, пройшло достатньо багато часу. Всі готувалися, намагалися зосередитися на майбутній грі.

- Як розцінюєш перспективи нашої "молодіжки"?

- Думаю, ми повинні пройти у фінальний етап. Найсерйозніший суперник - збірна Франції. Але і з нею ми готові битися. Бельгію, вважаю, нам під силу пройти.

- У Бородянці грати сподобалося?

- Я задоволений, що ми грали на цьому стадіоні. Тут чудовий газон, підтримка уболівальників, і в цілому, гра пройшла на хорошому рівні. Відчувається належна підготовка.

Роман ЗОЗУЛЯ, нападаючий:

- Тренер нас із самого початку попереджав, що матимемо справу з непростим суперником. Ми ретельно проглядали ігри збірної Мальти. Вони Данію обіграли, із Словенією виглядали гідно. Зараз у Мальти хороша команда, не те, що раніше, коли вони всім по 5:0 програвали. Сьогодні ми створили багато моментів, але грати проти них все одно було важко.

- Розраховували перемогти за рахунок стандартів?

- Ми їх відпрацьовували на тренуваннях. Окрім цього, ви бачили, скільки моментів у нас було. Напевно, десь не допрацювали.

- Що тренер сказав в перерві?

- Щоб ми продовжували діяти в тому ж руслі, не розслаблялися. Адже моменти були, просто потрібно було їх реалізувати.

Україна - Мальта - 1:0

Гол: Коноплянка (65).

Україна: Каніболоцький, Селін, Ракицький, Степаненко, Фартушняк, Чеснаков, Морозюк, Лисенко (Білий, 56), Коноплянка, Ярмоленко (Голодюк, 69), Зозуля.

ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «"Це раніше Мальта всім по 5:0 програвала" - Зозуля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі