четвер, 10 грудня 2009 11:57

"Барселона" виставила "Динамо" з єврокубків

"Барселона" виставила "Динамо" з єврокубків
У заключному турі групового етапу Ліги Чемпіонів київське "Динамо" вдома поступилося каталонській "Барселоні" з рахунком 1:2. Підопічні Газзаєва набрали п"ять очок і зайняли четверте місце у групі. Казанський "Рубін" поступився на виїзді "Інтеру" – 0:2 і з третьої позиції вийшов у Лігу Європи. Чемпіони Іспанії та Італії продовжать виступи у Лізі Чемпіонів.

- Оле-оле – Пеп Гвардіола, - скандують під готелем "Хайятт" вболівальники "Барселони", - "Динамо" програє з рахунком 0:2. Заб"ють Ібра та Мессі. У киян не має жодних шансів на перемогу, - заявляють іспанці.

Підтримати "Барселону" приїхали поляки. У виграші своїх улюбленців навіть не сумніваються. Українців біля готелю майже не видно.

За дві години до початку матчу гравці "Барселони" виходять з готелю і займають свої місця в автобусі. Футболісти одягнені у клубну форму. Мають зосереджений вигляд. До вболівальників не підходять. Фанати голосно скандують прізвище кожного гравця. Прізвище Чигринського вимовляють з акцентом. Найголосніше зустрічають Мессі і Гвардіолу. Наставник каталонців останнім заходить в автобус. Займає місце за водієм.

Вболівальники фотографують футболістів через вікна транспортного засобу. Тільки Хаві махає прихильникам команди рукою, решту просто спостерігають.

О восьмій годині вечора у касах стадіону ще є квитки на матч. Коштують 300 гривень. Черг не має. Спекулянти теж стоять без роботи. До номінальної вартості квитків роблять націнку у 100 гривень. Декотрі продають білети за номінальною вартістю.

Весь матч йде дрібний дощ. Всі сидіння на стадіоні мокрі, подекуди видно сніг і шматочки льоду. Фани "Барселони" розмістилися у 25 і 26 секторах. На арені не видного жодного вільного місця. Дехто сідає просто на сходи.

Першими на полі з"являються Чигринський і Міліто. Обоє не приймають участі в матчі. Дмитро вже заграний за "Шахтар". Габріель тільки залікував травму і набирає форму. "Екс-гірника" вітають вболівальники обох команд.

О 21:00 Мілевський виводить на розминку "Динамо". Через 15 хвилин на поле виходить "Барселона".

Подивитися на гру прийшов Семен Альтман і Анатолій Бишовець. Тренери сидять на трибуні.

Коли оголошують стартовий склад гостей, Хосепа Гвардіолу називають Джозепом.

Алвеш, Пуйоль, Кейта і Абідаль не побоялися холоду і виходять у футболках на короткий рукав. У "Динамо" на таке наважився тільки Ярмоленко.

На другій хвилині "Барселона" вперше пропускає на виїзді в цьому розіграші Ліги Чемпіонів. Матчі з "Інтером" і "Рубіном" завершилися нульовою нічиєю. Вальдес помилився і випустив м"яч у ворота. Гол записали на Мілевського.

На табло помилково засвітився рахунок 2:0 на користь "Динамо". Автором другого м"яча "став" Шевченко. Помилку відразу виправили.

Ще до перерви гості зрівнюють рахунок. Гол Хаві викликає протест у глядачів. Вболівальники вважають, що Ернандес перебував в офсайді.

На 86 хвлині Мессі ударом зі штрафного ховає надії "Динамо" на вихід в Лігу Європи. Глядачі не чекають закінчення матчу і залишають стадіон.

На 90 хвилині Алмейда травмував Мессі. Лікарі виводять володаря Золотого м"яча з поля попід руки.

Після фінального свистка футболісти обмінюються футболками, підходять до судді і тиснуть йому руку. Шевченко надів футболку Альбіоля. Разом з Шовковським підходять до трибун і дякують за підтримку.

- Ми грали проти іноплянетян. Склалося враження, що "Барселона" взагалі грала впівсили. Треба робити висновки, підсилювати склад, щоб ми на рівних могли протистояти такій команді. Дуже шкода, що ми не продовжимо єврокубкову весну, - каже після матчу президент "Динамо", Ігор Суркіс.

На запитання чи зможе Валерій Газзаєв виконати обіцянку і за три роки виграти Лігу Чемпіонів, Ігор Михайлович радить запитати це у тренера.

Газзаєв помічає Чигринського, який спілкується з журналістами. Наставник "Динамо" тисне Дмитру руку і бажає успіхів.

- "Барселона" пишається Чигринським. Наш тренер і вболівальники ним дуже задоволені. Він справжній джентельмен і професіонал, - хвалить Дмитра президент "Барселони" Жоан Лапорта. Іспанець дякує українцям та Ігорю Суркісу за гарний прийом.

Автобус "Барселони" залишає стадіон о пів на першу ночі.

Динамівці виглядають засмученими. Кажуть, що зробили все можливе, щоб перемогти. Шевченка і Ярмоленка затримують на допінгу. Шева виходять з роздягальні о першій ночі.

- Мені приємно, що я зіграв сотий матч в Лізі Чемпіонів. Мені вже зателефонували і сказали, що тільки 12 гравців досягли подібного показника в історії. Буду надіятись, що принесу радість вболівальникам і "Динамо".

Андрій запевняє, що наступного року глядачі побачать зовсім іншу команду.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" виставила "Динамо" з єврокубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі