середа, 03 лютого 2021 18:00

П'яний Рикун забив "Брюгге" в Кубку УЄФА

Гравця ковалівського "Колоса" Євгена Селезньова відрахували з команди. Подія сталася на передсезонних зборах у Туреччині. Євген нібито пиячив у компанії тренера московського "Динамо" й ексгравця збірної України Андрія Вороніна. Селезньов і Воронін стверджують, що пиятики не було. Згадуємо попередні гучні скандали.

Найвідоміший випадок стався з футболістами "Динамо" Артемом Мілевським і Олександром Алієвим. За 4 дні до фіналу Кубка-2008 гравців затримали поліцейські за керування авто в нетверезому вигляді. Друзі спробували відкупитися двома сотнями доларів, але на ранок про інцидент уже знав Ігор Суркіс. Фінал кияни програли "Шахтарю" – 0:2, а Мілевський з Алієвим були оштрафовані на $50 тис. кожен.

  Артем Мілевський прогуляв кілька мільйонів євро. Фото інстаграм Мілевського
Артем Мілевський прогуляв кілька мільйонів євро. Фото інстаграм Мілевського

На відміну від Мілевського з Алієвим, Олександр Рикун не боявся прийти нетверезим і навіть вийти на гру. З його схильністю до алкоголю боролися всі тренери – Микола Павлов в Маріуполі, Євген Кучеревський у Дніпрі та Мирон Маркевич у Харкові. І марно. Однак мусили прощати гравця, бо той був генієм і грав би у великому клубі, якби не алкоголь.
Так, 2004 року напередодні матчу Кубка УЄФА проти "Брюгге" Рикун зайшов до азербайджанського ресторану. Замовив горілки й випив цілу карафку. Кучеревський вдав, що не відчув запаху. Пів години розминки трохи привели Олександра до тями. У 1-му таймі він видав кілька геніальних передач, а наприкінці зрівняв рахунок – 2:2. У 2-му він вивів Венглинського сам на сам із голкіпером, але той нагоду змарнував. А після розіграшу кутового Олег таки забив вирішальний м'яч – 3:2.

Уже будучи гравцем "Металіста", Рикун напився і випав із 2-го поверху готелю у Винниках, де команда готувалася до зустрічі зі "Львовом". Дійшло до того, що Маркевич телефонував Павлову і розпитував Миколу Петровича, як той беріг Рикуна від горілки.

Мілевський з Алієвим були оштрафовані на $50 тис. кожен

Інколи за зловживання алкоголем відраховував і Валерій Лобановський. 1981-го він позбувся гравця основи, захисника Віктора Каплуна. У день, коли "Динамо" зустрічалося з ЦСКА, Каплуну виповнилося 23 роки. Він відбігав весь матч, нарікань за свої дії не отримав, а після покликав партнерів до себе – відзначати. Наступний день був вихідний, і лише для холостяків було передбачене легке тренування. Віктор запізнився на годину. Як покарання, Лобановський вивів порушника з команди, наказавши займатися на базі самостійно. Через тиждень хлопець розлютився і поїхав. Назад Каплун прийшов проситися в кінці року. Однак Лобановський вже не взяв.

"За 12 років кар'єри в "Шахтарі" жодного разу не було випадку, коли кого-небудь вигнали за пиятику, – розповідає колишній форвард команди Віктор Грачов. – Хоча приводів хлопці давали достатньо. Однак керівництво до крайнощів не вдавалося. Щоправда, штрафи були захмарні. Як уже попався – начувайся. Інша справа – Угорщина. Я там грав за "Дебрецен". За 4 роки жодного футболіста не бачив п'яним. Ніхто не валявся, нікого не карали. Більше того, після кожної гри футболісти із сім'ями йшли до ресторану. В алкоголі ніхто нікого не обмежував, але кожен знав міру – пару бокалів пива або вина. Після Радянського Союзу для мене це було дивиною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі подробиці відрахування Селезньова із "Колосу"

Євген Селезньов забив у нинішньому чемпіонаті 5 м'ячів за "Колос". Усі – з пенальті.

Зараз ви читаєте новину «П'яний Рикун забив "Брюгге" в Кубку УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі