вівторок, 05 травня 2009 16:20

Путін зазіхнув на проведення в Росії футбольного Мундіалю

Путін зазіхнув на проведення в Росії футбольного Мундіалю

Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін доручив міністрові спорту і туризму Віталієві Мутко підготувати заявку на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року. ФІФА вже сформувала список країн, які боротимуться за право прийняти чемпіонат світу, і Росія увійшла до їх числа.

ФІФА завершила прийом заявок на проведення чемпіонатів світу 2018 і 2022 року в середині березня 2009 року, але теоретично країни, що претендують на організацію турнірів, можуть відмовитися від боротьби. Після подачі російської заявки Мутко говорив про те, що Російському футбольному союзу (РФС) необхідна підтримка уряду.

Крім Росії ФІФА розгляне ще 10 заявок

Окрім Росії заявки у ФІФА подали Австралія, Англія, Індонезія, Японія, Мексика, Катар, Південна Корея, США, а також Бельгія і Нідерланди (спільно) та Іспанія і Португалія (спільно). Катар і Південна Корея боротимуться тільки за чемпіонат світу 2022 року.

Для проведення першості планети, за правилами ФІФА, необхідно не менше 12 стадіонів місткістю від 40 тисяч чоловік. При цьому матч відкриття і фінал повинні проходити на аренах, здатних прийняти не менше 80 тисяч чоловік. Крім того, ФІФА пред"являє вимоги до аеропортів, транспорту, готелів, безпеки і медичного обслуговування.

За матеріалами lenta.ru, INTERFAX

Зараз ви читаєте новину «Путін зазіхнув на проведення в Росії футбольного Мундіалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі