субота, 05 лютого 2022 19:33

Провокація на Олімпіаді через мову. Російський коментатор ображав журналіста з українською акредитацію

Провокація на Олімпіаді через мову. Російський коментатор ображав журналіста з українською акредитацію
Канадський журналіст Лі Ріні. Фото: Кyivpost.com

В перший день Олімпіади стався скандал через російського коментатора Дмитра Губернієва.

Він ображав журналіста з українською акредитацією канадця Лі Ріні, який пише видання Lviv Today, повідомляє "24 канал".

На відео чутно, як Губернієв не надто культурно висловлюється, використовуючи ненормативну лексику. Росіянин дозволяє собі висловлювання про "клятий невдаха" та "покидьок".

Ріні припустив, що конфлікт виник через те, що він зробив перед тим зауваження російським журналістам, що вони на пресконференції з українськими спортсменами вдаються мало не до провокацій, коли замість питань про тренування чи змагання, розпитують про українську та російську мову.

За його словами Ріні, російський журналіст шукав можливості для провокації. Про це може свідчити й те, що в опублікованому відео немає початку конфлікту, а лише його кінцівка, де Губернієв дозволяє собі непристойні висловлювання..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикра поразка. Україна програла Росії на чемпіонаті Європи з футзалу

"Я перебуваю в Пекіні, як і на інших Олімпійських іграх, про які я висвітлював – у тому числі в Сочі 2014, – щоб висвітлювати історії українських спортсменів.

Замість того, щоб говорити про те, яким спустошеним має відчувати себе Іван сьогодні, пропустивши змагання (мова про фігуриста Івана Шмуратка, який здав позитивний тест на коронавірус, – ), чи як чудово має почуватися Олександра( фігуристка Олександра Назарова , винісши прапор своєї країни, я змушений відповідати на запитання про цього дурня.

Російські журналісти знущалися з українського фігуриста про мову, а не про змагання чи тренування.

Я відчуваю, що у цьому епізоді я спеціально став мішенню, тому що російський журналіст якось дізнався моє ім'я. Я припускаю, що один з його колег назвав моє ім'я, коли я вранці звернув увагу на неодноразові питання щодо мови.

Заради безпеки інших українських журналістів у Пекіні я не хочу далі коментувати та прошу всі ЗМІ зосередитися на важливих історіях спортсменів своєї країни", - прокоментував ситуації канадець.

XXIV зимові Олімпійські ігри в Пекіні відбуватимуться з 4 по 20 лютого.

Столиця Китаю стала першим містом, що прийме як літні, так і зимові Ігри.

Загалом близько 3 тис. атлетів з усього світу розіграють 109 комплектів нагород у 15-ти видах програми.

Загалом за роки Незалежності українці на зимових Іграх здобули вісім нагород: три золоті, одну срібну та чотири бронзові.

Зараз ви читаєте новину «Провокація на Олімпіаді через мову. Російський коментатор ображав журналіста з українською акредитацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі