вівторок, 14 квітня 2009 13:09

Прокуратура знайде винних у смерті 18-річного голкіпера з Боярки

Вчора, 13 квітня, в рідному Фастові поховали Дениса Новікова. 18-річний голкіпер "Зеніту" з Боярки загинув під час матчу проти ФК "Вишневе" (чемпіонат Київської області). На 16-ій хвилині поєдинку він зіткнувся з нападаючим гостей. Удар коліном в скроню спричинив крововилив в мозок і смерть воротаря.

Міліція вже ретельно перевіряє всі обставини, пов"язані з проведенням трагічного матчу, і у неї є питання до організаторів. Адже "грали не дворові команди, тому впродовж гри там повинні були чергувати "швидка" і міліція, - говорить Микола Жукович, начальник прес-служби ГУ МВС Київської області. - Але нічого цього не було. Спочатку взагалі подумали, що він вдавився жувальною гумкою. Витягували її з рота, але це не допомогло. І лише тоді почали викликати медиків по телефону. Адже поки вони доїхали, дорогоцінний час йшов."

"Згідно регламенту, на матчах такого рівня повинні бути присутніми лікар і міліція. Вони і знаходилися на стадіоні в Боярці, - затверджує Олександр Тютюн, керівник Федерації футболу Київської області, яка несла відповідальність за проведення того поєдинку. - Ну а медики "швидкої" зробили все, що могли. Перша машина приїхала через 7 хвилин, друга через 20. Але, на жаль, футболіст отримав удар у найвразливішу точку скроні. Врятувати його було неможливо".

Проте, справу передали в прокуратуру. "Якщо у процесі слідства з"ясується, що смерть гравця наступила через халатність організаторів, тоді їх можуть притягнути до кримінальної відповідальністі", - резюмував Жукович.

А що стосується футболіста, який завдав воротареві того фатального удару, то його міліція не збирається в чомусь звинувачувати, адже нападаючий зробив це випадково, в запалі спортивної боротьби, без жодного злого наміру.

За матеріалами terrikon.dn.ua, "Газета по-киевски"

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура знайде винних у смерті 18-річного голкіпера з Боярки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі