четвер, 07 травня 2009 15:40

Прогноз на "Шахтар" - "Динамо" від футбольних фахівців

Прогноз на "Шахтар" - "Динамо" від футбольних фахівців

Відомі футболісти та тренери - про шанси "Динамо" та "Шахтаря" потрапити у фінал Кубка УЄФА

Каха КАЛАДЗЕ, захисник "Мілана" і збірної Грузії:

- В Італії про Кубок УЄФА мало розмов. Самі розумієте. Ліга чемпіонів на першому місці. Але для мене битва "Динамо" і "Шахтаря" не менш важлива. На жаль, подивитися київський матч не вдалося, але мій давній друг Резо Чохонелідзе в подробицях розповів про всі події тієї гри. Хто вийде переможцем цієї дуелі передбачити неможливо. І в німецькій, і в українській парі рівні за силою конкуренти.

Сподіваюся, звичайно, що у фінал проб"ється "Динамо". Чохонелідзе запрошував мене до Києва на гру, але у мене недавно була операція і зараз дуже важливий реабілітаційний період. Залишати Мілан я поки не можу. Якщо кияни здобудуть право зіграти у фіналі, то до Стамбулу вже постараюся приїхати.

Андрій КАНЧЕЛЬСКІС - колишній гравець "Шахтаря", "Динамо" і "Манчестер Юнайтед":

- Півфінал Кубка УЄФА не може залишати байдужим, і за протистоянням "Шахтаря" і "Динамо" в Росії пильно стежать. На жаль, я не зміг звільнитися, щоб подивитися перший поєдинок команд, але повторний матч обов"язково побачу. Шкода тільки, що в складах обох клубів дуже мало українських футболістів. Доведеться дивитися на іноземців, на яких я надивився і тут в російському чемпіонаті. За кого більше вболіватиму? Це дуже складний вибір, адже і "Шахтар", і "Динамо" дуже дорогі мені. Тому симпатії розділяться і я постараюся бути дипломатичним уболівальником. Сподіваюся, отримаю задоволення від прекрасного футболу.

Марко ДЕВІЧ - нападаючий "Металіста":

- Суперники дуже добре один одного знають, тому в Донецьку буде така ж гра, як і в Києві. На мій погляд, відкритого футболу ми точно не побачимо. Якщо вибирати між атакою "Динамо" і обороною "Шахтаря", то я віддаю перевагу гірникам. Все-таки на своєму полі в Кубку УЄФА підопічні Мірчі Луческу поки не пропускають.

Хоча не можу не погодитися з думкою, що в першій зустрічі гірникам трохи повезло. В цілому, в першій зустрічі кияни виглядали переважно, але гості зуміли переламати хід поєдинку і добути прийнятну результативну нічию. Мені здається, що більше шансів вийти у фінал Кубка УЄФА у "Шахтаря".

Олександр ЗАВАРОВ - головний тренер "Арсеналу":

- Особисто мені здається, що поєдинок в Донецьку не відрізнятиметься від київського матчу тижневої давності. Хіба що динамівці, яким обов"язково потрібно забити м"яч на чужому полі, більше уваги приділятимуть атакуючим діям, а гірники - постараються зіграти на нуль. Прогноз робити не буду, але скажу, що мені хотілося б побачити додатковий час і серію пенальті.

Хорошого футболу багато не буває, тому хочеться насолоджуватися ним якомога довше. Не думаю також, що гра носитиме грубий характер: все-таки одному з наших грандів грати в Стамбулі. Адже просто необхідно, щоб у фіналі український клуб грав в оптимальному складі.

Сергій КОВАЛЕЦЬ - головний тренер "Львова":

- У нас запланований загальнокомандний перегляд цього матчу. І перший ми теж всі разом дивилися. Окрім перегляду буде і тоталізатор. Ставимо по 20 гривень і намагаємося вгадати рахунок. Моє припущення по першому матчу було 2:1. Близький був, шкода, Алієв в кінці другого тайму не забив... А вгадали рахунок Федорчук і Розгон. Чи визначився я зі своєю новою ставкою? Думаю, буде 1:1 в основний час, а в серії пенальті перемогу відсвяткує сильніший.

Геннадій ЗУБОВ - півзахисник "Шахтаря" 1990-2000-х років:

- Думаю, "Шахтар" переможе з рахунком 2:1 і вийде у фінал. А заб"ють бразильці - Жадсон і Фернандіньо. Чи означає це, що я не вірю в "Динамо"? Як колишній гравець, а нині працівник донецького клубу не сумніваюся в своїй команді. Тільки не хотілося б, щоб суперники перейшли на відверту грубість. Хто це допустить - той підведе партнерів.

Андрій БАЛЬ - заслужений тренер України:

- Не дивлячись на гол, забитий "Шахтарем" на виїзді, шанси команд на прохід у вирішальний раунд вважаю рівними. Чого чекаю від матчу наших грандів? Боротьби і тактичних сюрпризів. Обом тренерам потрібно зробити такі ходи, щоб перехитрити опонента. Крім того, вихід у фінал для суперників - великий стимул, значить, гарантовано загострення пристрастей, а у футболістів повинен бути присутній божевільний настрій, який не залишить уболівальників байдужими.

Олег ПРОТАСОВ - головний тренер "Іракліса":

- Я не сильний в прогнозах. До того ж, швидше за все, не побачу трансляцію, оскільки в Греції вона не запланована, а по інтернету, самі розумієте, не ті відчуття. Хто все-таки пройде далі? Вважаю, питання відкрите. Наприклад, в першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів "Арсенал" - "Манчестер Юнайтед" всі чекали боротьби, а в результаті підопічні Алекса Фергюсона досить легко здобули перемогу. Отже в Донецьку може відбутися все що завгодно. Найважливіше, що одна українська команда точно буде у фіналі.

За матеріалами sport.com.ua, газета "СЭ в Украине"

Зараз ви читаєте новину «Прогноз на "Шахтар" - "Динамо" від футбольних фахівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі