неділя, 10 січня 2010 16:52

Президент Того послав за футболістами свій особистий літак

Президент Того послав за футболістами свій особистий літак

Збірна Того все ж таки залишає Кубок африканських націй і повертається додому. Про це заявив капітан збірної Еммануель Адебайор.

Прем"єр-міністр Того Джілберт Фоссун Унгбо наказав команді повернутися додому. Президент Того Форі Гнасімбе вже відправив свій особистий літак, щоб забрати футболістів.

"Ми хочемо грати на Кубку Африки і здобувати там перемоги на честь тих, хто загинув. Але керівництво нашої держави вирішило інакше і ми повинні повернутися додому", - прокоментував рішення уряду Адебайор.

"Ми розуміємо наших футболістів, які хотіли б перемогти за своїх загиблих товаришів на Кубку Африки, але з нашого боку було б безвідповідально залишати команду на турнірі. Команда повинна повернутися в Того в неділю. Рішення залишається незмінним", - сказав Прем"єр-міністр Того Жілберт Фоссун Унгбо.

8 січня автобус з футболістами збірної Того обстріляли з кулеметів бойовики. Водій автобуса з Анголи був убитий на місці. Також загинули помічник головного тренера і прес-аташе збірної. Поранення отримали дев"ять людей, зокрема двоє футболістів - захисника Серж Акакпо і воротар Коджові Обілале.

Збірна Того на Кубку Африки потрапила в групу B, разом з командами Кот-д"Івуара, Гани і Буркіна-Фасо.

За матеріалами Лента, Турнір

Зараз ви читаєте новину «Президент Того послав за футболістами свій особистий літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі