субота, 07 вересня 2019 21:04

Пресинг допоміг здобути перемогу: 4 головні висновки після матчу Литва - Україна

Пресинг допоміг здобути перемогу: 4 головні висновки після матчу Литва - Україна
Марлос записав на свій рахунок гол та асист в матчі проти Литви

Збірна України у Вільнюсі перемогла Литву в рамках кваліфікації Євро 2020 з рахунком 3:0

Gazeta.ua зібрала головні аспекти гри в Литві


Шевченко здивував складом. Тренерський штаб збірної України провів зміни порівняно з попередніми матчами. В запасі залишився основний правий захисник Караваєв, який поки не має стабільного місця у складі "Динамо". Його замінив Сергій Болбат. Також на лавці запасних опинився один із лідерів команди Коноплянка. Андрій Шевченко показав, що для нього немає недоторканих. Гравець має отримувати стабільну практику в клубі, щоб розраховувати на місце в старті збірної.


Пресинг допоміг Україні здобути перемогу. Литва не має можливості грати на рівних проти України, тому господарі поля змушенні були будувати свою гру від оборони, захищаючись позиційно та розраховуючи на контратаки та стандарти. Команді Шевченка потрібно було долати насичену оборону суперника. У цій ситуації потрібно було вигадувати щось нестандартне. Тренерський штаб збірної давав можливість литовцям розігрувати м'яч біля власної штрафної, а потім їх пресингували. Така тактика принесла українцям два голи у першому таймі, що вирішило долю матчу.

Долю матчу було вирішено в першому таймі


Українці мали проблеми на правому фланзі. Болбат не завжди справлявся з обороною на позиції правого захисника у першому таймі. Литовці декілька разів саме з цієї позиції небезпечно наблизилися до воріт П'ятова. Ярмоленко після травми поки не може набрати хорошу ігрову форму. Півзахисник "Вест Хема" намагався брати ініціативу на себе, прагнув загострювати, але ефективність його дій була вкрай малою. Не дивно, що саме Ярмоленко став першим футболістом, якого замінив Шевченко на початку другого тайму.


Роман Яремчук став головним невдахою матчу. Форвард бельгійського "Гента" протягом матчу мав відразу декілька гарних моментів біля воріт суперника, але так і не зміг реалізувати жодний. Добре, що рівень Литви дозволив тринькати шанси біля воріт суперника, а от в матчах проти більше сильніших суперників такої розкоші у нього не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодіжна збірна України програла Фінляндії у стартовому матчі відбору до Євро 2021


Після перемоги над Литвою збірна України набрала 13 очок та одноосібно очолює свою групу. Головні конкуренти Сербія та Португалія сьогодні грають очний матч. В разі нічиї у Белграді збірній України буде достатньо здобути одну перемогу, щоб забезпечити собі вихід на Євро 2020.

Зараз ви читаєте новину «Пресинг допоміг здобути перемогу: 4 головні висновки після матчу Литва - Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі