пʼятниця, 25 вересня 2009 08:23

Прем"єр-ліга залишила без роботи чотирьох арбітрів

Прем"єр-ліга залишила без роботи чотирьох арбітрів

Як вже повідомлялося, в четвер в Києві відбулися збори представників клубів української Прем"єр-ліги, в ході якого були внесені ряд змін в регламент і статут організації відповідно до вимог ФФУ. Крім того, в ході засідання були прийняті ряд інших рішень.

Зокрема, як повідомляє офіційний сайт Прем"єр-ліги, відтепер клуби зобов"язані передати маркетинговому партнерові Прем"єр-ліги свої ліцензійні права, а також частину рекламних прав. Крім того, змінено правило представництва на загальних зборах: тепер клуби зможуть представляти не тільки президенти, а і їх повноважні представники.

Найгучнішою ж подією за підсумками зборів, що відбулися, стало ухвалення Прем"єр-лігою рішення відмовитися від послуг відразу чотирьох провідних українських арбітрів починаючи з весняної частини поточного сезону - Віталія Годуляна, Олега Деревінського, Віктора Швецова і Ореста Шмигельського. При цьому учасники засідання запропонували Дирекції Прем"єр-ліги спільно з ФФУ розробити механізм створення незалежного інституту суддівства, за прикладом прем"єр-ліг Англії, Росії, інших країн.

Нарешті, за підсумками засідання представники 11-ти клубів, що брали участь в цій зустрічі, звернулися до Дисциплінарного комітету Прем"єр-ліги з вимогою застосувати максимально суворі дисциплінарні санкції до клубів, які систематично порушують норми футбольного права України. "Я сподіваюся, що ті п"ять клубів, які не виконують рішення Прем"єр-ліги, приєднаються до конструктивного діалогу, - сказав після закінчення засідання президент Прем"єр-ліги Віталій Данилов. - Хочу ще раз нагадати, що невиконання пунктів Регламенту змагань веде за собою застосування санкцій, передбачених відповідними нормативними документами".

За матеріалами Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-ліга залишила без роботи чотирьох арбітрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі