середа, 09 лютого 2022 14:47

Позивний Варга. Чому Шевченко буде ідеальною заміною для Реброва

Позивний Варга. Чому Шевченко буде ідеальною заміною для Реброва
Андрій Шевченко та Сергій Ребров. Фото: ФК "Динамо" Київ

15 січня Андрій Шевченко залишився без роботи. Італійський "Дженоа" звільнив українського тренера з посади через незадовільні результати.

Шевченко був головним кандидатом на посаду тренера збірної Польщі, але не зміг розірвати контракт із "грифонами".

Екстренер збірної України міг би стати хорошим варіантом для колишньої команди Сергія Реброва "Ференцвароша". Чинний чемпіон Угорщини переживає не найкращі часи. Команда провалила Лігу Європи та не має гегемонії в національному чемпіонаті. Посаду втратив австрійський тренер Петер Штеген. Новим наставником "Фраді" став екснаставник збірної Росії Станіслав Черчесов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренерська доля Шевченка залежатиме від "Дженоа"

Під керівництвом росіянина "Ференцварош" має непереконливий вигляд. Команда з Будапешта програла два з трьох матчі, зокрема головному конкуренту "Академії Пушкаша", і втратила лідерство в чемпіонаті. Уперше із часів роботи Сергія Реброва "Фраді" ризикує залишитися без чемпіонського титулу. Зрозуміло, що такі результати Черчесова ніхто довго не терпітиме. Ребров привчив уболівальників і керівників клубу до успішних виступів у національному чемпіонаті та Європі.

Колишній тренер збірної Росії Черчесов провалив старт роботи у "Ференцвароші"

Якщо в Черчесова далі не виходитиме, то постане питання нового тренера. Тут найкращим кандидатом є Шевченко. Він прекрасно знайомий з агентом Шандором Варгою, який засватав Реброва та Черчесова в столицю Угорщини. Варга завжди був наближений до "Динамо". Він може працевлаштувати Шевченка. "Ференцварош" - небідний клуб. Він зможе платити зарплату Шевченку приблизно €2 млн плюс штаб. Ребров отримував в Угорщині €1,5 млн плюс тримав іспанських помічників. Приїзд зірки світового футболу в Угорщину піде на користь місцевій лізі в плані реклами.

Для Шевченка потенційна робота із "Ференцварошем" - можливість повернутися на тренерську лаву та працювати на клубному рівні. Зрозуміло, що місцевий чемпіонат - не той рівень, щоб себе показати. Але є Ліга Європи чи Ліга чемпіонів, де можна довести хибність рішення босів "Дженоа".

Сергій Ребров очолював "Ференцварош" із літа 2018 року до літа 2021-го. За цей час тричі ставав чемпіоном Угорщини й вивів команду в Лігу Європи та Лігу чемпіонів. З червня 2021 року тренує "Аль-Айн" з ОАЕ.

У поточному сезоні "Ференцварош" посідає друге місце. Команда з Будапешта відстає на два очки від "Академії Пушкаша" в чемпіонаті Угорщини. Наступний матч проведе 13 лютого проти ЗТЕ.

Зараз ви читаєте новину «Позивний Варга. Чому Шевченко буде ідеальною заміною для Реброва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі