понеділок, 04 листопада 2013 11:44

Потенційний суперник Кличків за очками переміг свого "колегу"
6

Фото: Reuters

В ніч проти неділі, 3 листопада, в Нью-Йорку, США, відбувся бій між двома непереможними надважковаговиками, в майбутньому потенційними суперниками братів Кличків росіянином Магомедом Абдусаламовим та кубинцем Майком Пересом. Перемогу за одноголосним рішенням суддів здобув 28-річний кубинець.

Після бою лікарі діагностували у 32-річного росіянина перелом лівої руки в районі кисті і зламаний ніс. Також в Абдусаламова виявили маленький згусток крові в мозку, який лікарі успішно видалили. Аналізує цей бій боксерський тренер з Чилі Юрій Лур'є.

- Кубинець чудово відчував дистанцію, був хороший на ногах, перевершував суперника в швидкості, - каже експерт. - Він "висмикував" Магомеда на себе, робив крок назад, змушуючи "провалитися" і тут же карав противника, який не вміє атакувати з кроком (спочатку б'є, а потім крокує). У бою з кубинцем, Магомед виявився ще повільнішим, ніж я очікував, що можна "повісити" на тренера. Крім того, він не мав досвіду проведення довгого поєдинку і, як я передбачав, якщо не зуміє вирішити результат бою в першій його половині, можна чекати проблем з витривалістю.

Магомед Абдусаламов до бою розглядався як потенційний суперник братів Кличків…

- Якщо травми, отримані Магомедом в цьому бою, дійсно настільки серйозні, як про це повідомлено, то зараз немає необхідності розглядати його сильні та слабкі сторони. Думаю, в найближчі два роки він не підніметься так високо в рейтингах, щоб представляти собою реального кандидата на титульний бій, тим більше з братами Кличками. До того ж він досить віковий спортсмен, тобто вийшов з віку, коли травми заживають швидко і без наслідків. А за час лікування всяке може статися.

Тоді проаналізуємо можливості Майка Переса…

- Мені дуже подобається його робота ніг. Під хорошою роботою ніг я маю на увазі поєднання роботи ніг з ударами і захисними діями. В цьому поєдинку російський боксер постійно промахувався і втрачав рівновагу, хоча всі захисні дії суперника обмежувалися тільки одним невеликим кроком назад або вбік. У чому ж причина? А в тому, що Магомед не має хорошої школи пересування. Він б'є, причому, вкладаючи в удар всю вагу тіла, але при цьому не робить кроки. Помилка Магомеда - це, в кінцевому рахунку, помилка тренера. А ось Майк Перес жодного разу за весь бій не втратив рівноваги. Його ноги самі робили кроки в будь-яку сторону і рівно настільки, наскільки необхідно щоб вийти із зони удару супротивника або навпаки, наблизитися для атаки. Тобто, ноги, без всякої метушні і напруги допомагали Майку опинитися саме в потрібній точці і в потрібний час. Ось це я і називаю хорошою роботою ніг.

Які ще сильні сторони у Майка Переса?

В нього хороший захист корпусом - нирки, ухили, кроки в сторони. Словом, активний захист, який дозволяє звільнити руки для обманних рухів, ударів... Кубинець вміє завдавати удари у вразливі точки на тулубі. Зауважу, що в даний момент дуже мало боксерів, особливо у важких вагах, вміють це робити досить жорстко. Перес вміло користується обманними рухами (фінтами), що дозволяє готувати потрібну бойову дію і застати супротивника зненацька. Також відзначу високі морально-бойові якості кубинця, які дозволяють йому у разі необхідності, атакувати і йти в обмін ударами навіть з таким небезпечним боксером, як Магомед Абдусаламов. Крім всього цього, кубинський боксер - шульга.

Які шанси у Переса в потенційних боях з братами Кличками?

- Однією з головних проблем кубинця є його невисокий для цієї категорії зріст – 185 см. При незвичайній для більшості боксерів важкої ваги стійці Володимира (та й Віталія) - випрямлена, з передачею ваги тіла на задню ногу і відповідним відхиленням корпусу назад, що робить його голову майже недосяжною для невисоких боксерів, та ще й витягнутою вперед лівою рукою з загальновідомим джебом, завдати нокаутуючого удару в голову для Переса вельми проблематично, якщо не сказати - практично неможливо. Значить, шульга Майк Перес, у разі підготовки до бою з таким противником, як Володимир, зробив би основний акцент на удар лівою в область печінки і сонячного сплетіння. У разі вдалого потрапляння в одну з цих вразливих точок, Кличко може інстинктивно нахилитися вперед, що дасть можливість Пересу завдати коронний боковий удар в голову.

Кличкам у бою з Майком Пересом потрібно врахувати, що він непогано боксує "на першому поверсі", на відміну від того ж Олександра Повєткіна, який за весь бій з Володимиром взагалі не зробив жодної спроби сильно вдарити по корпусу. Для бою з боксерами типу Майка Переса, Кличкам необхідно взяти на озброєння сильний довгий удар знизу на дистанції.

Зараз ви читаєте новину «Потенційний суперник Кличків за очками переміг свого "колегу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі