середа, 06 грудня 2017 08:52

"Постараємось зробити все, щоб Фонсека одягнув костюм Зорро"

Сьогодні донецький "Шахтар" зіграє у Харкові проти англійського "Манчестер Сіті" у матчі 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

Напередодні "гірники" провели тренування у Києві на стадіоні імені Віктора Баннікова. А вечером головний тренер Паулу Фонсека та віце-капітан Андрій П'ятов дали передматчеву прес-конференцію на ОСК "Металіст" у Харкові.

Автор: Ірина Козюпа
  Прес-конференція Паулу Фонсеки та Андрія П'ятова
Прес-конференція Паулу Фонсеки та Андрія П'ятова

"Манчестер Сіті" грає дуже добре у цьому сезоні. Це одна з найкращих команд в Європі, - каже Фонсека. - Нам дуже приємно, що на матчі буде присутній наставник збірної Бразилії Тіте. Але не думаю, що він приїхав тільки для того, щоб дивитися за бразильськими гравцями "Шахтаря". У складі "Манчестер Сіті" також виступають бразильці.

Ми не будемо переживати за результат у паралельному матчі. Якщо зможемо показати хороший футбол і досягти результату, то зустріч "Фейєноорда" і "Наполі" не матиме для нас ніякого значення. Ми чудово розуміємо, що італійський клуб зробить все для перемоги.

В кар'єрі в мене вже були вирішальні матчі. Але в Лізі чемпіонів у мене ще не було такого досвіду, щоб потрібно було здобути конкретний результат.

З Марлосом все добре. А підготовка до матчу була звичайною. Останні три дні ми готувалися до "Манчестер Сіті". Гвардіола проводить ротацію у чемпіонаті, але сила і результати команди залишаються такими ж.

Не треба забувати, що "Манчестер Сіті" тренує один з найкращих тренерів світу. Дуже цікаво і складно грати проти таких команд. Такі матчі дуже відрізняються від поєдинків, які ми проводимо у чемпіонаті України".

Єдине питання від англійських журналістів стосувалося інформації про цікавість до наставника з боку "Евертона".

"На сьогоднішній день я тут і повністю зосереджений на роботі з "Шахтарем", - заявив Фонсека.

Автор: Ірина Козюпа
  Прес-конференція Паулу Фонсеки та Андрія П'ятова
Прес-конференція Паулу Фонсеки та Андрія П'ятова

Воротар Андрій П'ятов завив, що команда зробить все, щоб Паулу виконав свою обіцянку і прийшов на прес-конференцію у костюмі Зорро. Для цього треба, щоб "Шахтар" вийшов у плей-оф Ліги чемпіонів.

"Я не називатиму конкретних футболістів у складі "Манчестер Сіті". Це в першу чергу команда. Але якщо виділяти когось, то це буде Гвардіола. Він всім керує.

Головна наша мотивація — це престиж турніру. Ніхто не обіцяв нам ніяких преміальних за вихід у плей-оф Ліги чемпіонів.

З почуттям гумору у нас в команді все добре. Всі знають, який сюрприз готує Паулу. Ми постараємось зробити все, щоб він дотримав свого слова.

Хай буде 5:5, але ми вийдемо у плей-оф Ліги чемпіонів. Головне — це результат команди, а не мої особисті досягнення. Постараємось не пропустити, але разом з тим зробимо все, щоб забити", - зазначив П'ятов.

Автор: Ірина Козюпа
  Вболівальники під час гімну Ліги чемпіонів влаштують флеш-моб із масками Зорро
Вболівальники під час гімну Ліги чемпіонів влаштують флеш-моб із масками Зорро

"Шахтар" підготував для вболівальників 10 тисяч масок Зорро. Глядачів просять їх одягти під час виконання гімну Ліги чемпіонів, щоб у такий спосіб підтримати команду.

Приїзд "Манчестер Сіті" викликав у Харкові фурор. Вболівальники зустрічали команду в аеропорту і біля стадіону, але в касах стадіону ще залишаються квитки на гру.

Автор: Ірина Козюпа
  Фонсека проти Гвардіоли: афіша матчу “Шахтар” - “Манчестер Сіті” в метро
Фонсека проти Гвардіоли: афіша матчу “Шахтар” - “Манчестер Сіті” в метро

Матч "Шахтар" - "Манчестер Сіті" розпочнеться о 21:45, текстовий онлайн — Gazeta,ua, телетрансляція — канал "Україна". "Гірники" перебувають на другому місці в турнірній таблиці, випереджаючи на три пункти "Наполі".

Нічия або перемога гарантовано виводить донеччан до плей-оф без будь-яких умов. Але "Шахтар" може вийти до 1/8 фіналу незалежно від результату гри з "МанСіті". Для цього потрібно, щоб аутсайдер групи "Фейеноорд" в паралельному матчі відібрав очки в "Наполі".

Зараз ви читаєте новину «"Постараємось зробити все, щоб Фонсека одягнув костюм Зорро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі