четвер, 01 жовтня 2009 13:11

Польща не зможе підготуватися до Євро-2012 на 100 відсотків

Польща не зможе підготуватися до Євро-2012 на 100 відсотків

Польща не має на сьогодні достатньо коштів та часу для реалізації 100 відсотків запланованих проектів до Євро-2012.

Таку думку висловив віце-прем"єр польського уряду Гжегож Схетина після завершення засідання спільної комісії Ради Міністрів РП та місцевого самоврядування, де розглядалася підготовка країни до чемпіонату

"Не виконаємо на 100 відсотків, але будемо готові настільки, щоб провести цей чемпіонат", - заявив Схетина.

Він додав, що найважливішими об"єктами на сьогодні є стадіони, оскільки на них відбуватимуться матчі турніру.

Урядовець відзначив, що для Варшави пріоритетом є Національний стадіон, а решта об"єктів інфраструктури, зокрема Національний центр спорту, будуватиметься вже після завершення ЧЄ-2012.

Він констатував, що час, бюджетні можливості, світова фінансова криза "внесуть корективи в реалізацію кожного проекту".

Речник міністерства спорту та туризму Польщі Малгожата Пелехати поінформувала, що до Євро-2012 навколо Національного стадіону в столиці Польщі створять лише необхідні, згідно з вимогами УЄФА, елементи: дороги, автобусні та трамвайні зупинки, малі архітектурні форми.

Мер Познані Ришард Гробельний після засідання комісії повідомив, що єдиною причиною відмови від деяких проектів у місті є фінансові проблеми.

"Колишній план був опрацьований два роки тому, коли міста мали набагато вищі доходи, ніж сьогодні, перед змінами Закону про податок з прибутків для фізичних осіб, що значно зменшив можливості гмін (найменша адміністративна одиниця Польщі)", - наголосив він.

Однак мер запевнив, що необхідна інфраструктура до Євро-2012 в Познані буде створена.

Водночас мер Гданська Павел Адамович підкреслив, що, попри відмову від реалізації деяких проектів до початку турніру, 95 відсотків усіх запланованих інвестицій у місті буде виконано.

Турнір

Зараз ви читаєте новину «Польща не зможе підготуватися до Євро-2012 на 100 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі