четвер, 31 березня 2011 18:12

Поліція запобігла терактові на стадіоні Дортмунда

Поліція запобігла терактові на стадіоні Дортмунда

Минулої ночі у німецькому Дортмунді було відвернуто великий теракт на футбольному стадіоні. Співробітникам федеральної поліції вдалося виявити і ліквідувати схованку зі зброєю та вибухівкою, яка знаходилася неподалік від арени "Сигнал Ідуна Парк".

Як передає Bild, теракт планував одинак, який не належить ні до одного з терористичних угруповань. Сам злочинець вже затриманий: йому 25 років, він громадянин Німеччини. На першому ж допиті він зробив низку заяв, з яких випливає, що він - переконаний послідовник ісламістських переконань.

За інформацією, що є, затриманий планував здійснити теракт в суботу, 2 квітня. Він повинен був бути направлений на футбольних уболівальників, які прийшли б на поєдинок Бундесліги між місцевою "Боруссією" і "Ганновером". Під час обшуку на квартирі у затриманого були виявлені хімічні реактиви і вибухові пристрої.

Нагадаємо, що "Сигнал Ідуна Парк" - найбільший футбольний стадіон у Німеччині. Арена, до 1 грудня 2005 носила назву "Вестфаленштадіон", вміщує 80720 глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Поліція запобігла терактові на стадіоні Дортмунда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі