четвер, 10 квітня 2008 15:06

Терористи готували захоплення спортсменів-олімпійців

Китайська влада знешкодила два терористичні угрупування, які діяли на північному заході провінції Синьцзян, де проживає значна кількість громадян Китаю, які сповідають іслам. SkyNews уточнює, що терористи планували взяти в заручники спортсменів на Олімпіаді в Пекіні.

За уточненими даними, 35 терористів, які планували захопити спортсменів, іноземних журналістів і високопоставлених гостей Олімпіади, арештували в період з 26 березня по 6 квітня 2008 року.

Представники правоохоронних органів відзначили, що до здійснення терактів під час Олімпіади своїх послідовників закликали лідери руху ісламізму за звільнення Східного Туркестану. Чи мають його активісти відношення до спроби викрадання спортсменів, не уточнюється.

На бойовиків саме цього угрупування спецслужби Китаю поклали відповідальність за спробу підриву літака авіакомпанії ChinaSouthernAirlines на початку березня 2008 року. Терористи планували висадити літак за допомогою двох пляшок з бензином. Тоді зв"язку між спробою вибуху літака і прийдешньою Олімпіадою виявлено не було.

Олімпійські ігри в Пекіні відбудуться у серпні 2008 року.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Терористи готували захоплення спортсменів-олімпійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі