четвер, 12 квітня 2018 11:09

Похорони великого боксера оплатив його головний суперник

Похорони великого боксера оплатив його головний суперник

В 2003 році найпрестижніший американський журнал The Ring уклав список найвеличніших панчерів усіх часів. На перше місце поставив легендарного американського боксера, "Коричневого бомбардувальника" Джо Луїса. Він помер 12 квітня 1981 року у віці 66 років.

Головним його опонентом в ринзі був улюбленець Адольфа Гітлера, німець Макс Шмелінг. В червні 1936 року на Yankee Stadium в Нью-Йорку, США, вони зустрілися вперше. Шанси оцінювали як 10 до 1 на перемогу американця. Але він сенсаційно програв нокаутом у 12-му раунді. Матч отримав звання "Бій року" за версією журналу The Ring, а Шмелінг став національним героєм Німеччини.

Президент США Рузвельт надихав Луїса

За два роки, у червні 1938-го, суперники зійшлись у матчі-реванші на тому ж стадіоні. Бій мав чималий політичний підтекст, згідно з яким свобода і демократія торжествують над диктатурою. Перед боєм Джо Луїс побував у Білому домі, де президент США Рузвельт надихав його словами: "Джо, для перемоги над Німеччиною нам потрібні такі мускули, як у тебе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великого чемпіона з боксу вибили за канати у прощальному поєдинку

Поєдинок за присутності понад 70 тис. глядачів тривав усього 124 секунди. Після трьох нокдаунів рефері зафіксував перемогу технічним нокаутом американця. Журнал The Ring визнав його "Боєм десятиліття".

Джо Луїс залишив бокс 1951 року після поразки від Роккі Марчіано. На той час його фінансовий стан оцінювали у $4,5 млн. Але гроші швидко розійшлися. Його похорони повністю оплатив Макс Шмелінг.

Зараз ви читаєте новину «Похорони великого боксера оплатив його головний суперник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі