середа, 14 березня 2018 13:38

Чому виліт "Шахтаря" з Ліги чемпіонів не вартий уваги

Чому виліт "Шахтаря" з Ліги чемпіонів не вартий уваги

Попереджали. І це розуміли всі. Як і те, що "Шахтар" має неодмінно забити м'яч у Римі, бо на виїзді він пропускав навіть від "Феєноорда". Тому покладатися тільки на захист було нелогічно.

Але це тільки Фонсека вважає усіх навколо себе ідіотами. Португальського тренера до категорії бовдурів не занесеш. І на футболі він розуміється. Тому усвідомлював: Аліссона треба в Римі пробити бодай одного разу.

Та Ді Франческо краще підготувався до матчу і не дав показати суперникові атакувальний потенціал. Йому навіть не треба було дивитися матч "Шахтаря" у Неаполі. Достатньо зробити висновки після харківського поєдинку.

Що там трапилося? Поганий фітнес "Роми" після першого тайму. За чотири дні – аналогічна історія у грі "Рома" - "Мілан".

Які висновки? Стримати "Шахтар" і не нагнітати ситуацію. Затиснути гостей з перших хвилин можна. Таке вдалося й "Феєноорду" у Роттердамі, але що з того? Ти можеш не вхопити контратаку під час стартового домінування, але коли висунеш язик на плече – Фред віддасть, а Тайсон чи Бернард втечуть.

Тому максимальна щільність. Втягнути "Шахтар" у гру, яку той насправді не любить. І в якій потьмяніють усі його "зірки". Вдалося більш, ніж стовідсотково. Так, у першому таймі римляни в середині поля дещо недопрацьовували , і "Шахтар" мав певні шанси, якби більше грав низом.

Ді Франческо краще підготувався до матчу і не дав показати супернику атакувальний потенціал. Йому навіть не треба було дивитися матч "Шахтаря" у Неаполі. Достатньо було зробити висновки після харківського поєдинку

Проте це пусте, порівняно з головним: Фонсека вирішив, що він контролює гру. Його команда дійсно показувала, що серйозно працює над тактикою. Інакше – ніколи б не застосовували ігрову модель зі створенням штучного офсайду.

Але це дуже небезпечна штука. З двох причин. Перша: ти завжди можеш помилитися. Що, власне, і сталося. Друга: помилитися може арбітр. В нинішній Лізі чемпіонів це фатально: тотально відеоповтори ще не введені.

Після голу Джеко сумнівів у підсумковому успіху "Роми" не було. "Шахтар" ще міг перебудуватися після перерви – як в першому матчі. Але щоб прямо у другому таймі виїзної гри? Ніколи. Це було доведено в Манчестері та Неаполі. Провалені другі тайми: там теж пропускали на його старті. І не забивали у відповідь.

Фонсека ризикнув позмагатися у тактиці з італійським тренером, на італійській землі, після грандіозного у цьому плані успіху "Ювентуса" у Лондоні. Отримав на виході нуль. І не тільки тому, що Ді Франческо в серії "А" такі задачки вирішує щотижня, а португалець проводить блискучі матчі проти "Ворскли".

Просто Ді Франческо мав на кого спертися безпосередньо на полі. Де Россі провів видатний матч. Тому що він і є "Рома" - плоть від плоті. І Даніеле за "джалло-россі" віддасть останнє. Щоб сам клуб заробив на виході до чвертьфіналу.

Навіщо Бернарду з шкіри лізти за "Шахтар", якщо цей клуб п'ять років тому силоміць притягнув його до Донецька?

А в "Шахтарі" на поле вийшли люди, які cебе давно продають, а не про кольори думають. Бо власник все одно покриє всі витрати. І навіщо Бернарду з шкіри лізти за "Шахтар", якщо цей клуб п'ять років тому силоміць притягнув його до Донецька, попри бажання самого футболіста грати за лондонських "канонірів" у справжній футбол у справжній лізі?

Але виліт "Шахтаря" з Ліги чемпіонів не вартий уваги. Бо головне завдання – виграти чемпіонат України. Так каже Фонсека.

І уже готує свою команду до епічної недільної битви проти "Маріуполя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболіст "Шахтаря" штурхонув хлопця, який подає м'ячі

Зараз ви читаєте новину «Чому виліт "Шахтаря" з Ліги чемпіонів не вартий уваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі