четвер, 22 березня 2012 11:34

Платіні має намір розширити Лігу Чемпіонів до 80 команд

Платіні має намір розширити Лігу Чемпіонів до 80 команд

Схоже, великий прихильник реформ, президент УЄФА Мішель Платіні готує найбільший сюрприз за роки своєї функціонерской діяльності, повідомляє "Сегодня".

Не виключено, з сезона-2015/16 вже не буде Ліги Європи. А буде проводитися одна, але дуже велика Ліга чемпіонів. Передбачається, що в груповому турнірі нової Суперліги будуть виступати 80 команд, розбиті на 20 груп по 4 в кожній - непоганий стимул підучити англійський алфавіт, буквами з якого УЄФА іменує групи в єврокубках. Вийде від А до Т. Від провідної європейської п'ятірки - Англії, Іспанії, Італії, Німеччини і Франції - в цій Лізі буде стартувати по шість команд: по чотири відразу в групі і ще по дві - в кваліфікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга чемпіонів. "Арсенал" ледь не створив дива у матчі з "Міланом"

"Така ідея справді існує у вищих футбольних колах. Думаю, скоро це перестане бути лише чутками", - сказав знаменитий у минулому польський гравець Збігнєв Бонек, друг Платіні ще з часів виступів за "Юве" у 80-х. Аргументується ймовірна революційна зміна формату єврокубків фінансової непривабливістю ЛЄ, великим розривом з ЛЧ. Так, переможець попередньої ЛЄ "Порту" заробив 7,84 млн євро, тоді як переможець ЛЧ "Барселона" - 51 млн, а "Осер", який вилетів взагалі з єврокубків після групового турніру ЛЧ - 13,7 млн.

Раніше відмови від Кубка Кубків і Кубка УЄФА наполегливо вимагала скасована нині G-14 - група провідних європейських клубів. Але і зараз континентальні гранди наполягають на створенні Суперліги, не проявляючи ні найменшого інтересу до ЛЄ. "Я завжди віддам перевагу ЛЧ Лізі Європи. У першому турнірі ми розраховуємо на заробіток в межах 20-30 млн євро, а в другому лише від 5 до 10", - зазначає президент французького "Ліона" Жан-Мішель Оля.

А коуч "Тоттенхема" і головний кандидат в тренери англійської збірної Гаррі Реднапп вважає ЛЄ "вбивцею Прем'єр-ліги": "Граючи кожен четвер в Європі, а потім в неділю вдома, у тебе немає шансів на перемогу в ПЛ. У цьому турнірі ти вирушаєш у найбільш божевільні місця. Це просто жах". Подейкують, "МЮ" і "МанСіті" навмисно вилетіли з ЛЄ, адже у них неабияка Заруба між собою за чемпіонство в Англії. Ознак того, що великі зміни в єврокубках не за горами, достатньо. Про це говорять самі футболісти. "Я чув про якийсь проект "футбольної NBA", який уже лежить на розгляді", - заявив BBC півзахисник "Мілана" Зеєдорф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга Європи. "МЮ" тричі пропустив в рідних стінах: результати перших матчів 1/8 фіналу

Вчора було оголошено, що фінал ЛЧ-2014 пройде в Лісабоні на "Да Луш", а фінал ЛЄ-2014 в Турині на новій арені "Ювентуса". При цьому Gazzetta dello Sport пише, що в кулуарах уже відомий і господар фіналу ЛЧ-2016 - Мілан. А ось з приводу фіналу ЛЄ-2016 - тиша. Зараз всі рекламні і телевізійні контракти ЛЧ і ЛЄ укладають до 2015 року. Тобто немає ніяких перешкод для змін формату єврокубків після цієї дати.

Зараз ви читаєте новину «Платіні має намір розширити Лігу Чемпіонів до 80 команд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі