неділя, 15 жовтня 2017 20:11

"Після обіду я поспав, пограв в PlayStation, а ввечері виграв Кубок світу"
10

Перша перемога в Кубку Італії, 2003
Перша перемога в Лізі чемпіонів, 2003
Перемога в Кубку світу, 2006
Останнє чемпіонство з «Міланом», 2011
Останнє Скудетто (з «Ювентусом», 2015)

Андреа Пірло оголосив про завершення кар'єри. Це трапиться після закінчення терміну контракту з "Нью-Йорк Сіті".

"Ти розумієш, коли твій час приходить. У тебе проблеми з фізичним станом кожен день. Ти не можеш тренуватися так, як хочеш, бо у тебе якісь проблеми.

У моєму віці потрібно зупинитися. Ти не зможеш грати вічно, до 50 років. Я займуся чим-небудь іншим ", - сказав 38-річний Пірло.

За свою професійну кар'єру Пірло встиг пограти за "Брешію", "Інтер", "Реджину", "Мілан", "Ювентус" і "Нью-Йорк Сіті".

Шість разів він ставав чемпіоном Італії (двічі з "Міланом" і ще чотири рази з "Юве"), двічі - володарем Кубка країни (по разу з "Міланом" і "Юве") і тричі - володарем Суперкубка Італії (двічі з "Юве "і ще один раз з "Міланом").

У складі "россонері" Пірло два рази вигравав Лігу чемпіонів і Суперкубок УЄФА. У 2007 році він також став переможцем чемпіонату світу серед клубів.

У 2006 році хавбек разом зі збірною Італії виграв Кубок світу, а в 2012-му став срібним призером чемпіонату Європи.

У Пірло кілька прізвиськ, які розкажуть про його гру все: Професор, Метроном, Архітектор, Геній.

Італієць вважається одним з найкращих півзахисників в світовому футболі. Майстер виконання стандартних положень, навісів до штрафного, дальніх ударів і довгих пасів, відрізняється тонким баченням поля і точністю передач. Андреа належить рекорд Серії "A" за кількістю голів, забитих зі штрафних - 28.

В автобіографії "Я думаю, отже, я граю" Пірло назвав PlayStation найбільшим винаходом людства після колеса. За підрахунками Андреа, на приставці він зіграв в 4 рази більше матчів, ніж у житті.

"9 липня 2006 року після обіду я поспав, потім пограв в PlayStation, а ввечері виграв Кубок світу", - каже гравець.

Я пив вино завжди, навіть маленьким - мама змішувала його з водою для мене

Виноробство - бізнес сім'ї Пірло. У Андреа кілька плантацій в Італії і Франції. Зараз винокурня Пірло виготовляє близько 20 тисяч пляшок на рік. Він хоче відкрити ресторан і готель поруч з заводом в рідному Флеро.

"Я пив вино завжди, навіть маленьким - мама змішувала його з водою для мене. Я люблю пити вина з різних регіонів, від різних виробників. Я люблю читати про вино, щоб розуміти його", - зізнається Андреа.

З 18 років Пірло зустрічався з дівчиною на ім'я Дебора. Пара одружилася влітку 2001 року. Перша дитина Нікколо з'явилася на світ у Брешії в 2003 році. У 2006 році Пірло став батьком вдруге. У парі народилася дочка Анджела. У 2014 році пара розлучилася.

Всю кар'єру Андреа провів більш-менш з однією зачіскою. Кілька років тому він відпустив бороду, яка додала іміджу брутальності.

"Щоб привернути увагу, не обов'язково робити божевільну зачіску", - говорить символ спортивної мудрості, довголіття і стилю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я плакав, як божевільний" - Тотті попрощався з футболом

ЗМІ повідомляють, що Пірло може стати асистентом Антоніо Конте в "Челсі".

"У грудні, після завершення контракту з Нью-Йорком, я повернуся до Італії. Люди кажуть, що я буду асистентом Конте. Так, у мене є ідеї на цей рахунок, але мені потрібен час, щоб прийняти рішення", - коментує чутки Пірло.

Немає сумнівів, що без діла Андреа не залишиться.

Зараз ви читаєте новину «"Після обіду я поспав, пограв в PlayStation, а ввечері виграв Кубок світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі