понеділок, 18 жовтня 2021 17:55

Петраков обрав авантюрну тактику

Петраков обрав авантюрну тактику

У жовтневих матчах збірна України здобула чотири очка. Спочатку у Гельсінкі перемогла фінів, а за три дні у Львові зіграла у нічию із боснійцями.

Команда Олександра Петракова продовжує боротися за друге місце у групі. Тепер потрібно перемагати Боснію та Герцоговину у гостях та сподіватися, що Фінляндія не виграє два матчі.

"З самого початку це виглядало як авантюра. Я маю на увазі обрану новим тренером нашої національної команди модель гри із трьома центральними захисниками. За такою схемою і грає чимало команд. Але далеко не всі. Аби діяти у три центральні захисника, слід мати ідеально зіграних виконавців, які розуміють один одного із заплющеними очима. Чи є такі гравці в Україні? Немає і бути не може. Бо "Динамо" і "Шахтар" - базові команди збірної - грають у два центральні оборонці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки отримує Петраков у збірній України

Аби навчити людей за кілька днів переорієнтуватися на іншу модель, потрібно, щоб хтось був генієм – або тренер, або футболісти. Інакше гравці, як це було у всіх матчах за тренера Петракова, будуть більше заважати один одному, ніж допомагати. Чому наші двічі пропустили від казахів? Тому що гравець, який забивав,опинився між Караваєвим і Забарним, які не розібралися кому саме із них накривати нападника. Так само було із фінами – гол у наші ворота прийшов після того, як Кривцов і Забарний не "поділили" суперника під час подачі із кутового і той опинився неприкритим. У грі з Боснією Соболь та Матвієнко кожного разу мали проблему – кому із них йти суперника. Врешті той залишився сам і забив", - написав журналіст Микола Несенюк.

Подробиці читайте у "Країні" від 22 жовтня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси чи передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Петраков обрав авантюрну тактику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі