пʼятниця, 24 січня 2020 11:09

Перший титульний бій Котельника у Львові намагалися зірвати

 

Срібний призер Олімпійських ігор 2000 року з боксу в Сіднеї львів'янин Андрій Котельник в кінці того ж 2000 року підписав контракт з німецькою промоутерською компанією Universum Box-Promotion і дебютував у професійному боксі. 24 січня 2003 року 25-річний українець вийшов на свій перший титульний бій – за звання Інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'янин присвятив прощальну перемогу в ринзі нашій майбутній перемозі на сході України

Це був перший поєдинок Котельника у Львові, а загалом – п'ятнадцятий. Тринадцять попередніх він провів у Німеччині і один в Угорщині – виграв усі, вісім разів нокаутом.

До бою з українцем на три роки старший француз Фабріс Коломбель підійшов з такою статистикою: 15 перемог (11 нокаутів), п'ять поразок, дві нічиї. Усіх поразок зазнав у перших десяти поєдинках. Після цього не програвав майже три роки, провівши серію із 11 перемог та нічиєї. Володів титулами Інтерконтинентального чемпіона за версією IBF і чемпіона Франції.

Титульний бій викликав у Львові чималий ажіотаж. Ще задовго до початку андеркартових поєдинків до Львівського цирку почали підтягуватись уболівальники. Але знайшовся один "добродій", який захотів зіпсувати свято любителям боксу. Він подзвонив в Управління СБУ у Львівській області і повідомив, що приміщення цирку заміноване. Міліція евакуацію глядачів вирішила не проводити, провівши ретельний огляд будівлі. Вибухівку так і не знайшли. А вже під час андеркартових поєдинків ще один "добродій" залишив димову шашку на трибуні і - приміщення цирку охопила димова завіса. Частину глядачів навіть довелося на якийсь час евакуйовувати у фойє.

Бій тривав усі 12 раундів і завершився перемогою українця одностайним суддівським рішенням

Щодо бою, то Котельник провів його блискуче перед рідними уболівальниками – їх зібралося дві тисячі - і у видовищному стилі переміг француза. Але відправити його у перший у кар'єрі нокаут так і не зумів. Бій тривав усі 12 раундів і завершився перемогою українця одностайним суддівським рішенням - 118:111, 117:113 і 117:112. Після фінального гонгу львів'яни довго аплодували боксерам стоячи.

- Коли виграв на очах у своїх земляків, - скаже згодом Андрій в інтерв'ю червоноградському тижневику "Вісник", - це зовсім інші відчуття ніж ті, що отримую після перемоги, скажімо, в Німеччині. В Україні, і зокрема у Львові, я відчуваю, що мене публіка любить і багато хто знає. У Львові такого боксу, який показали Котельник і Коломбель, ще не було і невідомо, коли буде.

У березні 2008 року в Кардіффі, Вельс, Андрій Котельник із другої спроби здобув титул чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг. Він став шостим в історії українським чемпіоном світу з профі-боксу. Фабріс Коломбель на рівень чемпіонських поєдинків у своїй кар'єрі не виходив, провівши низку боїв за проміжні титули.

Зараз ви читаєте новину «Перший титульний бій Котельника у Львові намагалися зірвати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі