пʼятниця, 04 жовтня 2019 20:11

Львів'янин присвятив прощальну перемогу в ринзі нашій майбутній перемозі на Сході України

 

4 жовтня 2014 року провів прощальний бій на профі-ринзі шостий в історії український чемпіон світу Андрій Котельник. Львівʼянин попрощався з уболівальниками в одному із двох центральних боїв вечора боксу на "Арені Львів" - переміг за очками грузинського боксера Александра Бенідзе. На час бою Котельнику було 36 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Ломаченко відвідав перший чемпіонський поєдинок на території України

Попередній раз український боксер виходив у ринг понад чотири роки перед тим – у серпні 2010 року в Сент-Луїсі, США, він за сумнівним рішенням суддів поступився американцеві Девону Александеру в бою за два чемпіонські титули. Той бій відкрив Котельника Америці, зробив йому там ім'я і хороший стартовий майданчик для подальшого просування. Але цього не сталося. Андрій з різних причин відмовився від двох пропозицій боїв з іменитими суперниками. А інших від його американського промоутера Дона Кінга більше не надходило.

Відтак вирішив завершити кар'єру і провести у Львові прощальний бій. Боксерський турнір на "Арені Львів" пройшов у присутності майже 10 тисяч уболівальників. Його організувала промоутерська компанія братів Кличків "K2 Promotions". Головними зірками вечора стали Олександр Усик та Андрій Котельник.

Головними зірками вечора стали Олександр Усик та Андрій Котельник

Готував Котельника до бою з Бенідзе його друг, титулований львівський боксер, а тоді вже молодий тренер Роман Джуман. Він також був головним у його куті під час самого поєдинку. Для Андрія це був перший бій у вазі до 66,7 кг. Усі свої головні перемоги він здобув у попередній категорії – до 63,5 кг.

Котельник зумів добре підготуватися і виглядав у бою, як у кращі свої роки - незважаючи на велику паузу в карʼєрі і солідний вік. В другому раунді відправив суперника в нокдаун. Мав моменти щоб завершити бій достроково, але так і не зумів це зробити за 8 раундів бою. Всі судді віддали перемогу львів'янину з рахунком 80:71. Біля рингу одним із перших його привітав видатний український футболіст, львів'янин і друг Котельника Олег Лужний.

Поєдинок Андрій Котельник провів у рукавицях різного кольору – синіх і жовтих.

- Слава Україні! Як кажуть, майстерність не іржавіє, - зазначив після бою Котельник. - Я чотири роки не одягав боксерські рукавички, але вийшов в ринг і все зробив, як потрібно. Присвячую свою перемогу нашій майбутній перемозі на Сході України!

Виграв свій бій також і Олександр Усик, для якого він став п'ятим на профі-ринзі. В сьомому раунді він нокаутував боксера з Південно-Африканської Республіки Деніеля Брюера. Присутній на поєдинку багаторічний чемпіон світу Віталій Кличко стоячи зустрів цю перемогу, а через кілька хвилин вітав Олександра у пресцентрі.

Андрій Котельник провів серед професіоналів 37 поєдинків: 32 виграв, 13 нокаутів, чотири програв і один завершив унічию. У 2008-2009 роках був чемпіоном світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг.

Зараз ви читаєте новину «Львів'янин присвятив прощальну перемогу в ринзі нашій майбутній перемозі на Сході України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі