субота, 07 липня 2007 10:32

Перша ракетка світу не змогла пробитися у фінал Вімблдону

На Вімблдоні - третьому в сезоні турнірі з серії "Великого шолома" - визначилися фіналістки жіночого розряду. У першому півфіналі американка Вінус Вільямс, чемпіонка Вімблдону-2005, переграла сербку Ану Іванович з рахунком 6:2, 6:4, повідомляє Лента.Ру.

Нагадаємо, що по ходу турніру в четвертому раунді Вільямс-старша вибила з боротьби Марію Шарапову, а в чвертьфіналі виявилася сильнішою за Світлану Кузнецову. Проте після перемоги над Івановіч Вільямс пригадала про матч першого кола, в якому вона насилу переграла ще одну росіянку, Аллу Кудрявцеву.

- Я думала не про майбутній фінал, а про матч першого кола, який став для мене дуже складним. Здається, що це було давним-давно, особливо через дощ, який не давав нормально грати. У таких умовах, проти сильних гравців, я показала свій кращий теніс і в результаті дійшла до вирішального матчу, - сказала американка, яка гратиме у фіналі Вімблдону в шостий раз в кар"єрі.

У другому півфіналі відбулася головна поки сенсація турніру. Француженка Маріон Бартолі, що ніколи раніше не проходила далі четвертого кола на турнірах "Великого шолома", вибила з боротьбу найсильнішу тенісистку планети, фіналістку минулого розіграшу бельгійку Жюстін Енен.

Бартолі розгромно програла в першому сеті, проте в другій партії володіла перевагою і у результаті зуміла довести її до перемоги, а у вирішальній партії бельгійка не знайшла контраргументів проти потужної та винахідливої гри суперниці. Підсумковий рахунок матчу - 1:6, 7:5, 6:1 на користь француженки.

- Перемога над першою ракеткою світу додала мені упевненості у власних силах. У фіналі мені буде нічого втрачати, адже Вінус вже була чемпіонкою тут, а я вперше пробилася до вирішального матчу. Я постараюся прикласти всі сили для перемоги, і обіцяю, що боротимуся за кожен м"яч", - сказала після перемоги Бартолі.

Останнім півфіналістом в чоловічому одиночному розряді став француз Рішар Гаске. Програючи по ходу матчу Енді Роддіку, він зумів переламати хід гри і здобув перемогу в п"яти сетах з рахунком 4:6, 4:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:3), 8:6. У півфіналі суперником Гаске буде швейцарець Роже Федерер.

Зараз ви читаєте новину «Перша ракетка світу не змогла пробитися у фінал Вімблдону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі