середа, 23 червня 2010 13:42

Переможець Суперкубка отримає новий трофей

Переможець Суперкубка отримає новий трофей

Презентація нового Суперкубка України відбудеться 1 липня у Запоріжжі. Про це сьогодні, на прес-конференції повідомив генеральний директор Української Прем"єр-ліги (УПЛ) Олександр Єфремов.

"Старий трофей важив 16 кг, він дуже важкий і незручний",- пояснює причину зміни кубка Олександр Андрійович.- Трофей матиме форму чаші вагою 6 кг і висотою 60 см".

Автором нового кубка став Олексій Руденко (очолює генеральну геральдичну палату). Чашу виготовили зі срібла, міді, олова та позолоти. Вона матиме національний колорит. На чаші присутній український орнамент. Єфремов пожартував, що команда-переможець зможе наливати туди шампанське.

Також гендиректор УПЛ повідомив, що старий кубок на довічне зберігання отримає київське "Динамо", яке 4 рази завойовувало цей трофей. Крім того, сума призових стане більшою. Замість минулорічних $ 75000 призовий фонд цього суперкубка становитиме $100000. Команда переможець отримає 2/3 суми, команда, яка програє - 1/3.

Квитки на матч за Суперкубок коштуватимуть 50-250 грн. Таких квитків у вільному продажі буде 3000 щтук. Ще 3000 отримала "Таврія", "Шахтарю" дісталося 5500. Також у Запоріжжі функціонуватиме фан-зона на 5-6 тисяч вболівальників.

Матч за суперкубок за участю сімферопольської "Таврії" та донецького "Шахтаря" відбудеться 4 липня у Запоріжжі на "Славутич-Арені". Пряма трансляція відбудеться на каналі "Інтер" о 20.40. Коментуватимуть поєдинок Ігор Циганик та Роберто Моралес. Арбітри зустрічі ще невідомі. До речі, Чемпіонат світу в цей день "бере паузу", тому можна буде спокійно переключитися на матч "Таврії" та "гірників".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Переможець Суперкубка отримає новий трофей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі