четвер, 27 липня 2006 18:53

Переможця Тур де Франс спіймали на вживанні допінгу

Тест на допінг, взятий у цьогорічного переможця Тур де Франс Флойда Лендіса, 30 років, дав позитивний результат. Після успіху на 17-му етапі у велогонщика виявили надзвичайно високий вміст тестостерону/епітестерону, повідомляє БіБіСі. Лендіс переміг після блискуче проведеної гонки і зміг несподівано відіграти великий відрив, який був напередодні.

Про позитивну допінг-пробу одного з велогонщиків стало відомо раніше, але його ім"я організаторами не розголошувалося.

Лендіс став першим переможцем Тур де Франс, якого спіймали на вживанні допінгу. Якщо після наступної проби підозра підтвердиться, то переможцем стане Оскар Перейро з Іспанії, а німець Андреас Кльоден, який був третім, переміститься на друге місце.

Команда "Фонак", до якої належить Лендіс, наполягає на повторній пробі. Вона має довести, що перший аналіз або базувався на природних процесах, або був помилковим. Якщо ж підозра підтвердиться, то швейцарська команда звільнить Лендіса.

Цьогорічний Тур-де Франс із самого початку ознаменувався величезним допінг-скандалом, якого гонка не знала з 1998 року. Через зв"язок із іспанським лікарем Фуентесом багато велогонщиків було дискваліфіковано. Серед них і німець Ян Ульріх та переможець Джиро д"Італія італієць Іван Бассо.

Зараз ви читаєте новину «Переможця Тур де Франс спіймали на вживанні допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі