четвер, 24 жовтня 2013 12:30

"Перемога над "Динамо" - найкращий момент у кар'єрі" - спортивний директор "Туна"

Спортивний директор "Туна" Андрес Гербер був капітаном команди у пам'ятних матчах 2005-го року з київським "Динамо". Колишній захисник збірної Швейцарії з посмішкою згадує ті поєдинки.

"Ми всі тоді дуже раділи, було багато позитивних емоції, - розповідає нам Гербер під час відкритого тренування "Туна" на "Олімпійському". - Можна сказати, що наша перемога — це найкращий момент у моїй кар'єрі гравця.

Зараз швейцарська преса багато згадує про ті поєдинки. Це яскрава сторінка в історії клубу. Натомість для "Динамо" "Тун" є чорною плямою.

Що стосується майбутнього протистояння, то ми хочемо взяти у Києві очко або очки. Але зробити це буде важко. "Тун" — головний аутсайдер групи. У нас найменший бюджет, немає титулів та славетної історії. Ми скромна команда. Навіть у "Генка" кращі фінансові можливості та багато трофеїв.

Вже сама участь у груповому етапі Ліги Європи — це успіх для "Туна". Але ми у жодного разі не відбуваємо номер, у нас є амбіції. Ми хочемо вийти з групи (зараз команда займає друге місце). Для цього нам потрібно взяти очки у матчах з "Динамо". Без цього буде важко рухатися далі."

Гербер попрощався з футболом 2009-го року і відразу став спортивним директором "Туна". Всю кар'єру Андрес провів у швейцарських клубах. За "Тун" захисник відіграв 138 матчів і забив 15 голів.

"Я знав, що не стану тренером. Навіть коли був діючим футболістом, то покладався на свою інтуїцію. У тактичних нюансах я мало розбирався. Щоб стати хорошим наставником потрібно добре знатися на тактиці, багато вчитися. Мені подобається працювати спортивним директором. Я підписую контракти з гравцями, тренерським штабом. Словом, відповідаю за першу команду "Туна".

Нагадаємо, матч "Динамо" — "Тун" розпочнеться сьогодні о 20:00.

Зараз ви читаєте новину «"Перемога над "Динамо" - найкращий момент у кар'єрі" - спортивний директор "Туна" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі