середа, 05 серпня 2009 10:20

Перед матчем з Угорщиною збірна України з баскетболу втратила капітана

Перед матчем з Угорщиною збірна України з баскетболу втратила капітана

Сьогодні матчем в Угорщині наша баскетбольна збірна почне перехідний турнір за право залишитися в Дивізіоні А чемпіонату Європи. Чотири команди в групі - ще Чехія і Естонія - за два тижні проведуть коловий турнір з роз"їздами, двоє невдах опустяться в Дивізіон B. Чого з Україною ще не бувало. Стати суперником Албанії і Люксембурга - рівень не зовсім зрозумілий для команди з двома гравцями НБА.

У стартовому поєдинку Україні не допоможуть найбільш віковий і наймолодший гравці нашої збірної: через травму - 32-річний Салтовець, через проблему з візою - 20-річний Лукашов. Валентин Мельнічук сказав, що поїдуть 13 баскетболістів:

Захисники: Вільховецький ("Дніпро"), Гладир ("Манреса", Іспанія), Глєбов ("Кривбассбаскет"), Кольченко ("Хімік"), Панченко ("Дніпро"), Попов ("Хімік")

Форварди: Агафонов ("Хімік"), Корнієнко ("Дніпро"), Онуфрієв ("Миколаїв"), Печеров ("Міннесота", США), Пустозвонов ("Київ")

Центрові: Кравцов ("Київ"), Фесенко ("Юта", США).

Їх суперником сьогодні буде команда, яка за останніх 40 років лише раз проривалася на Евробаскет. У 1999 році угорці зайняли у фінальному раунді 14-е місце. Зараз про вихід на ЧЄ-2009 мова для цих команд вже не йде, але для порівняння: Україна за останні десятиліття була у фінальній частині тричі. Правда, останній раз - чотири роки тому, і з нинішнього складу тоді грав тільки Печеров.

Все це справи давно минулих днів, вважають букмекери: у сьогоднішньому матчі Bwin ставить фаворитом Угорщину - 1,55 до 1, на перемогу України - 2,30 до 1. Мабуть, букмекерів вразив результат останнього спарингу угорців: програли на виїзді всього одне очко (69:70) зірковій збірній Франції.

За матеріалами "Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Перед матчем з Угорщиною збірна України з баскетболу втратила капітана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі