четвер, 14 липня 2011 16:51

Патрік Вієйра завершив кар'єру

Патрік Вієйра завершив кар'єру

Чемпіон світу та Європи з футболу француз Патрік Вієйра завершив кар'єру. Останні півтора сезону 35-річний півзахисник грав за англійський "Манчестер Сіті".

14 липня було оголошено, що він залишиться в клубі і буде відповідати за "розвиток футболу", зокрема, брати участь у комерційних проектах, повідомляє AFP.

Вієйра подякував "Манчестер Сіті" за можливість працювати у клубі і дізнатися про футбол з іншого боку. Футболіст подякував уболівальникам "Манчестер Сіті" за підтримку, яку вони надавали йому весь той час, що він грав у цій команді.

Першими клубами Вієйра були французький "Канн" та італійський "Мілан", а більшу частину кар'єри він провів у лондонському "Арсеналі" (з 1996 по 2005 роки). З цією командою він тричі ставав чемпіоном Англії і чотири рази перемагав у Кубку країни.

Потім Вієйра грав за італійський "Ювентус" та "Інтер" і чотири рази виграв чемпіонат Італії. У січні 2010 року він перейшов у "Манчестер Сіті". З цією командою він виграв свій останній трофей - Кубок Англії сезону-2010/11.

За збірну Франції Вієйра провів 107 матчів і забив шість голів. У 1998 році він став чемпіоном світу, а в 2000 році - чемпіоном Європи.

Зараз ви читаєте новину «Патрік Вієйра завершив кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі