вівторок, 31 травня 2011 11:48

Парагвайський чиновник ФІФА просив назвати Кубок Англії в його честь

Парагвайський чиновник ФІФА просив назвати Кубок Англії в його честь

Президент Південноамериканської конфедерації футболу (CONMEBOL) парагваєць Ніколас Леос просив назвати Кубок Англії в його честь. В обмін на таке перейменування Леос готовий був погодитися проголосувати за англійців на виборах країни - організатора чемпіонату світу 2018 року. Про це йдеться у звіті Асоціації футболу Англії (FA), розміщеному на сайті ФІФА.

У звіті стверджується, що в керівництві FA обговорили цю ідею і намагалися висунути зустрічну пропозицію, яка могла б задовольнити Леоса - зокрема, розглядався варіант назвати на честь чиновника Кубок Англії з футболу серед інвалідів. Однак подальшого розвитку тема не отримала.

Звіт FA був складений за підсумками розслідування звинувачень, висунутих щодо кількох членів виконкому ФІФА Девідом Трісменом, колишнім главою FA. Він, зокрема, стверджував, що Леос в обмін на свій голос просив лицарський титул, але у звіті FA йдеться, що доказів цього твердження Трісмена знайдено не було.

Корупційний скандал у ФІФА торкнувся багатьох членів виконкому, однак в основному звинувачення стосуються не вибору країни - організатора ЧС-2018 (цей турнір отримала Росія), а вибору організатора ЧС-2022, відданого Катару.

Звинувачення керівників ФІФА в корупції також були висунуті в ході передвиборної кампанії у боротьбі за пост президента цієї організації. 29 травня колишній кандидат на цю посаду Мохаммед бін Хаммам, як і віце-президент ФІФА трінідадець Джек Уорнер, були відсторонені від футбольної діяльності. Імовірно вони пропонували делегатам від країн Карибського басейну хабара за голосування за бін Хаммама.

Вибори президента ФІФА відбудуться 1 червня. Єдиним претендентом на цю посаду є діючий голова організації Йозеф Блаттер.

Зараз ви читаєте новину «Парагвайський чиновник ФІФА просив назвати Кубок Англії в його честь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі