понеділок, 17 серпня 2015 16:03

"Відвертої агресії в Москві не відчував" - український плавець

"Відвертої агресії в Москві не відчував" - український плавець
Андрій Говоров. Фото: afp.com

Український плавець Андрій Говоров завоював "золото" на етапі Кубка світу, який минулого тижня приймала Москва. Наш спортсмен був кращим на своїй коронній дистанції 50 метрів батерфляєм.

В інтерв'ю виданню "Факти" спортсмен зазначив, що в столиці Росії йому довелося зіткнутися з хамською поведінкою російських спортсменів, які спекулювали на темі анексії Криму.

"Відвертої агресії в Москві я не відчував. Однак напруженість, тиск відчувалися. Багато російських спортсменів, знаючи, що я родом з Криму, дозволяли собі недоречні жарти, кпини. Але я на це не реагував. До речі, при пред'явленні паспорта, оформленні протоколів у Москві постійно запитували, чому не поміняв паспорт. "У мене така політична позиція, - відповідав. - Чому я повинен слідувати якимось іншим переконанням? Маю свої переконання, і Крим - це Україна", - сказав Говоров.

Також він додав, що скрізь ходив в українській спортивній формі: "Ніхто на мене з кулаками не накидався, але я часто ловив на собі несхвальні погляди".

Нагадаємо, раніше разом із Сергієм Фроловим та Михайлом Романчуком Андрій Говоров завоював ліцензію на Олімпіаду 2016 року в Ріо.

Зараз ви читаєте новину «"Відвертої агресії в Москві не відчував" - український плавець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі