пʼятниця, 25 жовтня 2024 15:34

Олімпійська чемпіонка Магучіх офіційно стала світовою рекордсменкою

Олімпійська чемпіонка Магучіх офіційно стала світовою рекордсменкою
Олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх офіційно стала світовою рекордсменкою. Фото: sport.24tv.ua

Українська спортсменка, олімпійська чемпіонка у стрибках у висоту Ярослава Магучіх отримала звання світової рекордсменки.

Міжнародна федерація офіційно визнала тріумфальний стрибок у висоту, який Магучіх виконала цього літа на змаганнях у Парижі, підкоривши висоту 2,10 м, повідомляє офіційний сайт федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярослава Магучіх показала струнку фігуру на сторінках Vogue

"Українка Магучіх покращила один з найстаріших світових рекордів, коли 7 липня стрибнула на 2,10 м на паризькому турнірі Meeting de Paris, який є частиною Діамантової ліги", - сказано в повідомленні.

У сезоні-2024 Магучіх вперше перемогла на Олімпійських іграх, побила 27-річний світовий рекорд болгарки Стефки Костадінової, а також втретє поспіль виграла у фіналі Діамантової ліги.

Для українки - це вже третя поспіль номінація на премію за версією Міжнародної федерації легкої атлетики (World Athletics). У 2022-у й 2023-у Магучіх теж потрапила у список претенденток, але не здобула нагороду.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійська чемпіонка Магучіх офіційно стала світовою рекордсменкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі