пʼятниця, 25 серпня 2017 11:09

Олімпіаду в Римі виграли радянські спортсмени

Олімпіаду в Римі виграли радянські спортсмени
Валерій Брумель 6 разів бив світовий рекорд. Фото: um.mos.ru

25 cерпня 1960 року у Римі відбулося урочисте відкриття XVII Олімпійських ігор. Вони увійшли в історію великою кількістю учасників, і гострим суперництвом в спортивній боротьбі, і безліччю рекордів і сенсацій. А ще тим, що всі учасники в Олімпійському селищі були розміщені за "політичною" ознакою.

Олімпійські ігри 1960 року увійшли в історію великою кількістю учасників, і гострим суперництвом в спортивній боротьбі, і безліччю рекордів і сенсацій. А ще тим, що всі учасники в Олімпійському селищі були розміщені за "політичною" ознакою

Спортсменів з СРСР та інших східноєвропейських країн поселили в східній її частині, спортсменів Заходу - в західній, а між ними розташовувалися "нейтрали" - олімпійці зі Швейцарії, Ліхтенштейну та інших нейтральних країн.

1 місце в командній першості здобули радянські спортсмени (103 медалі), 2 - американські (71 медаль), 3 - Об'єднана німецька команда (42 медалі). В змаганнях узяли участь 5348 спортсменів з 83 країн. Серед героїв Ігор виявилися радянські спортсмени штангіст Юрій Власов, велосипедист Віктор Капітонов, стрибуни у висоту Роберт Шавлакадзе і 18-річний стрибун у висоту Валерій Брумель.

Валерія в останню мить взяли на Олімпіаду, але він зміг здобути срібну медаль, взявши висоту 216 сантиметрів. Згодом легенда радянської легкої атлетики шість разів поб'є світовий рекорд, довівши його до 228 сантиметрів.

У 1965 році потрапив в аварію і попри численні спроби повернутися в спорт не зумів. Помер у Москві в 2003 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До програми Олімпійських ігор додали 15 нових дисциплін

Наступні літні Олімпійські Ігри відбудуться з 24 липня по 9 серпня 2020 року у Токіо, Японія.

Зараз ви читаєте новину «Олімпіаду в Римі виграли радянські спортсмени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі