неділя, 31 березня 2019 11:09

Олег Протасов знищив команду Марадони

Олег Протасов знищив команду Марадони
Протасов забив удвічі більше аніж Марадона

31 березня 1988 року в Західному Берліні було організовано товариський турнір чотирьох збірних – Швеції, СРСР, ФРН й Аргентини. Останні дві збірні організатори навмисне розвели в півфіналі – хотіли повторення фіналу Кубка світу-1986. Тоді у фіналі зустрілися Аргентина й Німеччина й команда Марадони перемогла в драматичному матчі – 3:2. Тому німці мріяли про реванш, але його не сталося.

Всі плани сплутала збірна СРСР. Хоч на турнір через проблеми зі здоров'ям не приїхав Валерій Лобановський, але його підопічні розтрощили в півфіналі самих чемпіонів світу.

Рахунок у матчі Аргентина СРСР відкрив красивим дальнім ударом Олександр Заваров. Поки чемпіони світу оговтувалися, Рац лівим флангом утік від захисників, дав точний пас у центр карного майданчика на Литовченка, що набігав і вже на 15 хвилині рахунок став – 2:0.

Заваров красиво упав у чужому карному майданчику, а суддя купився на цей фінт і призначив пенальті

Однак Аргентина недовго сумувала. Трольйо після скидки пробив точно в кут воріт Дасаєва – 1:2 на 18 хвилині гри.

Гольова феєрія продовжилася в другому таймі. Спочатку Протасов після пасу Дем'яненка невідпорно пробив від лінії карного майданчика – 3:1. Марадона зі штрафного один м'яч відіграв. Балтача зачепив м'яч, той змінив напрямок руху й дезорієнтував Дасаєва – 3:2.

Однак останнє слово залишилося за радянською збірною. Заваров красиво упав у чужому карному майданчику, а суддя купився на цей фінт і призначив пенальті – 4:2.

Хто ж тоді знав, що у вирішальний момент на Кубку світу-1990 інший суддя не помітить як Марадона винесе м'яч рукою із власних воріт після удару Кузнецова й збірна СРСР програє – 0:2. Тоді нам пенальті ніхто не дав.

В іншому півфіналі шведи несподівано переграли ФРН. У вирішальній грі збірна СРСР поступилася Швеції – 0:2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський розгромно програв Італії

1988 рік вважався одним із найуспішніших в історії збірної СРСР. Вона виграла срібні медалі на Євро-1988.

Зараз ви читаєте новину «Олег Протасов знищив команду Марадони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі