пʼятниця, 08 лютого 2013 12:18

Офіс ізраїльського футбольного клубу спалили через чеченців

Офіс ізраїльського футбольного клубу спалили через чеченців
Фани "Бейтара" незадоволені запрошенням чеченських гравців. Фото: reuters.com

Рано вранці 8 лютого невідомі підпалили офіс єрусалимського футбольного клубу "Бейтар". Про це повідомляє видання The Times of Israel.

Займання сталося близько 6:00 за московським часом. Імовірно, у вікно була кинута пляшка із запальною сумішшю. В результаті пожежі ніхто не постраждав, проте серйозний збиток був нанесений клубному музею.

ЗМІ пов'язують підпал з нещодавнім переходом у "Бейтар" двох чеченських гравців "Терека" - Заура Садаєва і Джабраїла Кадаєва. Уболівальники були вкрай незадоволені тим, що в команді з'явилися мусульмани. Фанати неодноразово влаштовували акції протесту.

Кілька уболівальників у віці від 22 до 24 років були затримані під час таких акцій за те, що вигукували націоналістичні гасла, наприклад, "Смерть арабам". Також один фанат був затриманий поліцією, коли намагався проникнути на тренування "Бейтара", щоб особисто побачитися з Садаєвим і Кадаєвим.

The Times of Israel пише, що ізраїльська поліція має намір зупинити діяльність групи вболівальників "Бейтара" під назвою La Familia. Саме її члени є ініціаторами протесту проти запрошення чеченців.

Зараз ви читаєте новину «Офіс ізраїльського футбольного клубу спалили через чеченців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі