четвер, 06 березня 2008 18:17

Одеса може змінити статус запасного міста Євро-2012 на основне

Фахівці Європейського союзу футбольних асоціацій (УЄФА) визнали, що Одеса готова перейти в статус основних міст, які приймають футбольний чемпіонат Європи з футболу 2012 року. Про це в четвер заявив голова Національного агентства з підготовки і проведення Євро Євген Червоненко.

"Представники УЄФА зробили цей висновок на основі ознайомлення зі станом місцевих готелів і логістики прийому туристів, нинішнього рівня туристичного досвіду Одеси, високого інтелекту її громадян", - сказав журналістам Червоненко після завершення зустрічі з мером міста Едуардом Гурвіцем, повідомив офіційний сайт Одеси в четвер.

Не дивлячись на відсутність остаточного рішення з приводу того, чи отримає Одеса право прийняти один з матчів Євро-2012, Червоненко зазначив, що місто повинне готуватися до чемпіонату на 150 відсотків.

"Інспектори УЄФА неупереджені: якщо Львів, наприклад, не буде готовий до проведення ігор, то європейський чемпіонат прийме Харків або Одеса", - сказав він.

Голова Національного агентства додав, що "для доставки і розміщення гостей Євро-2012 в Одесі буде використана інфраструктура морського порту, тому такі важливі заходи, які проводяться сьогодні міською владою для вдосконалення зовнішнього вигляду і інфраструктури міста".

Проект Євро-2012 - це комплексна програма, "націлена на підвищення рівня всієї держави, а не тільки міст-учасників", - підсумував Червоненко.

Прем"єр Юлія Тимошенко 5 березня підписала комплексну програму з підготовки до прийому Євро-2012, а конкретний план підготовки в регіонах буде уточнений 7 березня.

Україна і Польща перемогли в конкурсі на проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Спочатку планувалося, що матчі Євро-2012 на території України приймуть Київ, Донецьк, Львів і Дніпропетровськ, а Харків і Одеса отримали статус резервних міст.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Одеса може змінити статус запасного міста Євро-2012 на основне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі