вівторок, 10 вересня 2019 20:11

Нігерія перемогла Аргентину та Бразилію на Олімпійських іграх

Нігерія перемогла Аргентину та Бразилію на Олімпійських іграх
Нванко Кану став одним з героїв Олімпіади 1996 в Атланті

Сьогодні у Дніпрі збірна України проведе товариський матч проти збірної Нігерії.Gazeta.ua хоче нагадати про найбільший успіх нігерійців - перемогу на Олімпійських іграх 1996 року в Атланті.

Нігерійська збірна перед початком турніру вважалася темною конячкою. Голландський тренер Джо Бонфрере зібрав для поїздки в Атланту потенційно дуже сильний колектив.

Команда була таким собі сплавом молодості і досвіду. Герої Кубка світу-94 Уче Окечукву, Еммануель Амуніке і Даніель Амокачі (саме ці три гравці переступили поріг в 23 роки) органічно доповнювали таких висхідних зірок, як Августин Окоча, Сандей Оліс, Тарібо Уест і звичайно Нванкво Кану.

В одній групі з "супер орлами" виявилися явні фаворити бразильці, а також збірні Угорщини та Японії.

У першому турі африканці очікувано обіграли угорців. А ось у другому матчі групи трапилася сенсація японці з мінімальним рахунком обіграли бразильців. Матч другого туру з японцями, з урахуванням гри з бразильцями в останньому турі, ставав для "суперорлов" вирішальним.

Гра вийшла вкрай наполегливою. Японці грали дуже організовано і ніяк не хотіли здаватися. Але все ж рівень гравців зіграв вирішальну роль, і на 82-й хвилині Тіджані Бабангіда забив такий потрібний гол. На останніх хвилинах Окоча реалізував пенальті, і нігерійці забезпечили собі вихід в плей-офф.

У матчі з Бразилією єдиний гол Роналдо позбавив "біло-зелених" першого місця в групі.

Нігерія програла Бразилії в групі, але перемогла у півфіналі


Чвертьфінал проти Мексики склався досить буденно: голи Джей-Джея Окоча і Селестина Бабаяро вивели Нігерійців в півфінал на Бразилію.

Матч Нігерія Бразилія по праву входить до "Золотого фонду" світового футболу. Описувати події, а особливо голи, в цьому матчі немає сенсу, не вистачить слів захоплення. Краще просто подивитися:

Героєм матчу природно став Нванкво Кану, який перетворив 2: 3 на користь бразильців, в 4: 3 на користь "супер орлів". Бразильці знову не змогли виграти золото Олімпіади, а Нігерія отримала шанс стати першою африканською збірною, яка виграла серйозний міжнародний турнір.

Але в фіналі чекали Аргентинці, нітрохи не поступалися бразильцям в зірковості складу.

Третього серпня 96-го року свисток П'єрлуїджі Колліни дав старт вирішального матчу літньої Олімпіади. Як і півфінальна гра між Нігерією та Бразилією фінал став чудовим спектаклем.

"Супер орли" знову вирвали перемогу на останніх хвилинах. На голи Клаудіо Лопеса і Ернана Креспо нігерійці відповіли ударами Селестина Бабаяро, Даніеля Амокачі і Еммануеля Амуніке.

Кращим гравцем фіналу, як і всього турніру був визнаний Нванкво Кану, за два дні до фіналу відзначив своє двадцятиріччя. А Амокачі і Амуніке з лишком віддячили головного тренера за те, що з величезного спектру гравців старше 23-х років він взяв в Атланту саме їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пресинг допоміг здобути перемогу: 4 головні висновки після матчу Литва - Україна

Збірна Нігерії тричі перемагала на Кубку Африки з футболу. У 2019 році зайняла 3 місце. На кубках світу максимум доходила до 1/8 фіналу. Матч проти збірної України розпочнеться 10 вересня, о 21. 45.

Зараз ви читаєте новину «Нігерія перемогла Аргентину та Бразилію на Олімпійських іграх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі