четвер, 03 червня 2021 00:18

Нідерланди ледве врятували нічию в матчі з Шотландією

Нідерланди ледве врятували нічию в матчі з Шотландією
Збірна Нідерландів мала мало приводів для радості. Фото: Reuters

Перший суперник України на Євро – збірна Нідерландів провела контрольний матч зі збірною Шотландії. Гра відбувалася в португальському місті Фару й закінчилася внічию – 2:2. На голи Хендрі й Нісбета дублем відповів Депай.

Збірна Шотландії, що була знекровлена втратою шести футболістів (один захворів коронавірусом, а п'ятеро з ним контактували), гідно протистояла Нідерландам. Шотландці проводили різкі й швидкі контратаки, до яких не був готовий захист підопічних Де Бура.

Рахунок у матчі було відкрито після пресингу Шотландії проти захисників країни тюльпанів. М'яч було перехоплено на половині поля Нідерландів, а захисник Хендрі точним ударом спрямував його у ворота. Запасний голкіпер збірної Крул і близько до м'яча не дотягнувся. Йшла 13-а хвилина гри.

Нідерланди відігралися красиво. Джорджиньйо Вейналдум скинув головою м'яч під удар Депаю і Мемфіс пробив точно в кут без шансів для Крейга Гордона. На цю пару варто звернути увагу захисту збірної України. Вейналдум і Депай гарно зіграні, швидко комбінують і знають маневри одне одного. Шкода, що Де Бур замінив Вейналдума дуже рано – на 30-ій хвилині.

Очевидно, у Франка Де Бура є проблеми в колективі. Особливо в грі в обороні

Подальші спроби голландців захопити ініціативу ні до чого не призвели. У другому таймі вони взагалі наразилися на гостру контратаку Шотландії. Розіграну як по нотах швидку комбінацію острів'ян завершив форвард "Хайберніана" Кевін Нісбет. Захист Нідерландів на чолі з хваленим Матейсом Де Лігтом у цій ситуації виглядав статистом.

Гра так би й закінчилася перемогою шотландців, якби не арбітр. На 87-ій хвилині суддя призначив більш ніж сумнівний штрафний з лівого кута карного майданчика. Депай із другої спроби (перша за кілька хвилин до цього була невдалою) ідеально пробив під саму стійку – 2:2. Очевидно збірній України варто намагатися уникати порушень з цього флангу.

В цілому Нідерланди не справили враження непереможної команди. Очевидно, у Франка Де Бура є проблеми в колективі. Особливо в грі в обороні. Шанси в збірної України 13 червня в Амстердамі однозначно будуть. Інша річ, чи ми їх реалізуємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бесєдіна відправили в нокдаун

Вчора ще один суперник України в групі збірна Північної Македонії зіграла внічию – 1:1 зі збірною Словенії. Сьогодні збірна Англії перемогла збірну Австрії – 1:0. Матчем з австрійцями підопічні Шевченка завершать груповий етап Євро.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди ледве врятували нічию в матчі з Шотландією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі