пʼятниця, 25 грудня 2015 14:55

Ніде було виставлятися за "Золотий м'яч" - Блохін

Ніде було виставлятися за "Золотий м'яч" - Блохін
Блохін: "На "Золотий м'яч" чекав більше року ". Фото: football.ua

Екс-гравець і тренер "Динамо" Олег Блохін згадав, як одно 40 років тому виграв референдум France Football на звання кращого футболіста Європи.

Спогадами він поділився в інтерв'ю СЭ в Украине.

"Дійсно, про перемогу мені стало відомо за тиждень до Нового року. Здається, сидів удома - у мене тоді начебто щось з ногою було. Мені подзвонили з редакції "Советского спорта"- і повідомили про виграш "Золотого м'яча". Спочатку подумав, що це передноворічний жарт. Оперативно упевнитися в правдивості цієї інформації, зателефонувавши комусь із динамівців, я не міг - мобільних-то в ті роки ще не було. Тим більше перед Новим роком всі перебували в відпустці. Але коли слідом стали лунати дзвінки від різних людей - колег, друзів і журналістів, відразу зрозумів: зі мною не пожартували", - сказав він.

"Якщо зараз з приводу виграшу такого цінного призу напевно було б влаштоване помпезне свято, то в ту пору все було просто і скромно. Більш компактним був і сам "Золотий м'яч". У команді привітали і похвалили: молодець, підтримав реноме команди. Адже ми в ту пору грали за честь клубу, були єдиним колективом. У моєму успіху була заслуга всієї команди, її старшого тренера. "Золотий м'яч" - це престиж "Динамо"! Чи виставлявся? Вже не пам'ятаю. Але думаю, що так. (Сміється). Хоча особливо-то й виставлятися було ніде - на весь Київ існували лише кілька солідних ресторанів - "Либідь", "Москва", "Дніпро" й "Кукушка", що на Парковій алеї...", - говорить Олег Володимирович.

При цьому зазначає, що отримав трофей не відразу.

"Чекав на приз більше року. Приз мені вручили в березні 1977-го - на "Республіканському стадіоні" в Києві. До речі, перед початком матчу з "Баварією". Зберігав приз вдома. У квартирі на Уманській, де жили батьки. Чи хотів би зробити копію і передати "Золотий м'яч" в музей? Не думав про це, та й пропозицій не було", - розповів Блохін.

Зараз ви читаєте новину «Ніде було виставлятися за "Золотий м'яч" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі