четвер, 20 грудня 2007 14:15

НХЛ винесла найдовшу дискваліфікацію

Вчора Національна хокейна ліга винесла найтривалішу в своїй історії дискваліфікацію. Форварду "Нью-Йорк Айлендерс" Крісу Саймону заборонено грати протягом 30 матчів за те, що в матчі з "Пітсбургом" (15 грудня) він навмисно наступив ковзаном на ногу гравцеві "Пінгвінс" Яркко Рууту.

Рууту вдалося уникнути серйозної травми, а Саймон незабаром вибачився перед фінським нападаючим. Гравець "Айлендерс" отримав вже восьму дискваліфікацію в своїй кар"єрі. У березні минулого року він був відлучений на 25 матчів за удар ключкою гравця "Нью-Йорк Рейнджерс" Райана Холлвега.

23 липня цього року "Айлендерс" продовжив контракт з Саймоном ще на рік. Тепер нападаючий зможе допомогти своїй команді тільки в кінці регулярного чемпіонату - 2007/08. При цьому під час дискваліфікації гравець не отримуватиме визначену контрактом зарплату і втратить близько 300 тисяч доларів.

Виконавчий віце-президент НХЛ з хокейних операцій Колін Кемпбелл зазначив, що строгість покарання, накладеного на Саймона, пов"язана з тим, що хокеїст вже не вперше грубо порушує правила. "Гравець постійно демонструє нездатність контролювати свої дії і проявляє повну неповагу до правил", - наводить слова спортивного чиновника Lenta.ru з посиланням на AFP.

Зараз ви читаєте новину «НХЛ винесла найдовшу дискваліфікацію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі