вівторок, 26 червня 2012 14:46

"Незарахований гол Девіча свідчить про халатне ставлення країн Європи до України" - Андрій Курков

"Незарахований гол Девіча свідчить про халатне ставлення країн Європи до України" - Андрій Курков
Курков перестав слідкувати за матчами Євро після вильоту збірної України ФОТО: inukr.net

51-річний український письменник Андрій Курков переконаний, що помилка судді Віктора Кашшаї, який не зарахував Україні гол у грі з Англією - це халатність, яка свідчить про ставлення до нашої держави у Євросоюзі.

"Віктор Кашшаї не тільки гол не зарахував, а ще й не помітив гри рукою. Мені не дивно. Думаю, що це показує ставлення суддів взагалі до української команди. Такого голу не помітити неможливо. То просто була халатність. Якби з Англією грала хоча б та ж Франція, гадаю, такої поведінки судді не було б. На українську команду перейшло ставлення країн Європи до України. Вона для них не фаворит, а аутсайдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колліна визнав гол у ворота англійців: "Це єдина помилка на тисячу матчів"

Письменник зізнався, що після вильоту України з Євро за матчами чемпіонату вже не слідкує. Його дружина англійка Елізабет футболом не цікавиться, тому письменник усі матчі дивився в ресторані чи в гостях у друзів, щоб не заважати футболом своїй другій половинці і дітям. На матч "Англія-Італія" Куркова на стадіон Олімпійський випадково запросив товариш.

"Італійці молодці. Вони постійно атакували ворота, а англійці чомусь були пасивні, і мене це здивувало," - ділиться враженнями письменник. Після того, як і Англія програла чемпіонат, я може фінал хіба що подивлюся".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми допустили помилку" - Кашшаї визнав гол Девіча

Коментуючи поведінку англійських фанів, які у фан-зоні в Києві зламали дерево, письменник пригадав, як в Англії ультраси вискакували на капоти автомобілів.

"Я був у Лондоні у травні, дивився в одному італійському ресторані матч "Челсі" — "Баварія". Тоді англійці випадково виграли завдяки пенальті. Після цього фани святкували аж до ранку. Найближчі станції метро були закриті, наземний транспорт теж не ходив. Фани дерева не ламали, але вистрибували на капоти машин, які пробували проїхати повз. Їх поліція порозганяла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанати зламали липу на Хрещатику

В Україні англійські вболівальники майже обидва тайми стоячи дивилися. Але помітив, коли наші фани запускали хвилю стадіоном, то англійці її не підтримували. Хвиля доходила до англійського сектора, на ньому спинялася, і знову народжувалася аж за ним".

Зараз ви читаєте новину «"Незарахований гол Девіча свідчить про халатне ставлення країн Європи до України" - Андрій Курков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі